Akcija provjere ispravnosti automobila u Hercegovini

Auto-moto savez Republike Srpske će zajedno sa policijskim službenicima 23. i 24. novembra 2017. godine u Hercegovini da realizuje preventivnu akciju u kojoj će vozači motornih vozila imati priliku da besplatno provjere ispravnost automobila. 

Foto: Moja Hercegovina

Svi vozači će moći besplatno da provjere viskozitet kočione, rashladne tečnosti, dubinu gazećeg sloja pneumatika, svjetlosno-signalne uređaje kao i kontrolu opreme i pribora vozila.Na onim lokacijama gdje bude izvodljivo vršiće se i kontrola ispravnosti amortizera.

U Trebinju i Bileći akcija će se realizovati 23. novembra. U Trebinju od 9 do 11 časova, a u Bileći od 13 do 15 časova.

U Gacku i Nevesinju akcija će se realizovati 24. novmebra, u Gacku od 08 do 10 časova, a u Nevesinju od 11 do 13 časova.

Zakon o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH propisuje da od 15. novembra do 15. aprila sva motorna vozila moraju imati zimsku opremu.

Zimska oprema podrazumjeva prije svega zimske pneumatike koji su obilježeni sledećim oznakama: MS, M+S ili M&S i znakom snježne pahuljice na stilizovanom obrisu planine s tri vrha, čija dubina gazećeg sloja po dubini iznosi najmanje 4 mm ili ljetne pneumatike čija dubina gazećeg sloja iznosi minimum 4 mm i u priboru odgovarajuće lance koji se postavljaju na pogonskim točkovima u slučaju zimskih uslova

Autor