Početna  /  Akcija ljubinjskih srednjoškolaca – paketićima obradovali 40 djece
Hercegovina

Akcija ljubinjskih srednjoškolaca – paketićima obradovali 40 djece

LJUBINJE – Humanitarna akcija „Jedan slatkiš – jedno dijete“, koju organizuje Savjet učenika ljubinjske Srednje škole „Svetozar Ćorović“, završena je danas u Ljubinju dodjelom paketića za četerdesetero djece.

paketici3

Osim paketićima, djeca su se veoma obradovala i Deda Mrazu koji im ih je uručio.

Savjet učenika ovu akciju organizuje već četvrtu godinu za redom, a, kako kažu, ova im je bila najuspješnija.

– Ove godine smo skupili 40 paketića, što je mnogo više nego prethodne godine. Htjeli smo da ih podijelimo djeci iz socijalno ugroženih porodica. Bilo je veoma teško napraviti taj spisak, pa smo se konsultovali sa učiteljicama i Centrom za socijalni rad, tako da smo napravili spisak od ovo četerdesetero djece koji su danas dobili paketiće – kaže za “Moju Hercegovinu“ Luka Turanjanin, predsjednik Savjeta učenika.

paketici1

Spomenka Milošević, majka jedne od učenica koja je ovdje dobila paketić, kaže da je veoma zahvalna učenicima na ovoj akciji.

– Mnogo nam je drago, zahvaljujemo im se što se trude oko naše male dječice. Moja ćerka je bila baš uzbuđena zbog paketića. Djeci je to, jednostavno, mnogo važno i mnogo se raduju tom malom znaku pažnje – ističe Spomenka.

 

Akcijom je zadovoljna i Vesna Toholj, profesorica engleskog jezika u ovoj školi i koordinator Savjeta učenika. Najveću zahvalnost za uspješnu akciju, kako kaže, duguju građanima Ljubinja.

– Zahvaljujemo se svim građanima, jer bez njih ova akcija ne bi uspjela. Ove godine možemo da se zahvalimo i našoj Crkvenoj opštini Ljubinje koja je čak novčano pomogla akciju, pa su od toga kupljene igračke i dodatni pokloni. Mi ćemo ovu akciju nastaviti i narednih godina – kaže Toholj.

paketici2

Akcija „Jedan slatkiš – jedno dijete“ trajala je od početka decembra, a učešće su uzele skoro sve prodavnice u Ljubinju, kao i skoro svi srednjoškolci, posebno maturanti.

paketici

Savjet učenika ljubinjske Srednje škole i do sada je organizovao humanitarne akcije, a najavljuje i još njih u narednom polugodištu. Cilj im je, kako kažu, da poboljšaju ugled srednjoškolaca u društvu, pa će se za to i zalagati.

Jelena Denda Borjan