Početna  /  Akcija “Lavina”: Uhapšen bivši direktor Bobar banke Dragan Radumilo
Bosna i Hercegovina Republika Srpska

Akcija “Lavina”: Uhapšen bivši direktor Bobar banke Dragan Radumilo

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ u okviru akcije “Lavina” lišili su slobode direktora Bobar banke od osnivanja do 2010. godine Dragana Radumila, saopšteno je danas iz Tužilaštva BiH.

rs-bobar-banka

Tužilaštvo je najavilo da će uputiti žalbu na odluku Suda BiH da za svih 10 osumnjičenih odredi kućni pritvor i da će tražiti da budu u pritvoru, “jer nije zadovoljno tom odlukom /Suda/ koja će zasigurno usporiti i otežati istragu”.

“U ovom predmetu korupcije i zloupotreba položaja, koji je po iznosu nezakonito ostvarene imovinske koristi od najmanje 115 miliona KM i nanesene štete od najmanje 123 miliona KM građanima i institucijama BiH, entiteta i Brčko distrikta BiH, zasigurno najveći predmet u BiH i jedan od najvećih na prostorima bivše Jugoslavije, smatramo da osumnjičeni moraju biti u pritvoru”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da tim Tužilaštva BiH na ovom predmetu intenzivno radi duže od godinu dana i nastavlja istragu u pravcu skorog podizanja optužnice.

Pripadnici Sipe uhapsili su 31. marta direktore Agencije za bankarstvo Slavicu Injac i Investiciono-razvojne banke Republike Srpske Snežanu Vujnić, kao i više lica osumnjičenih da su oštetili Bobar banku i bankarski sektor za 123 miliona maraka i na taj način nanijeli štetu bankarskom sistemu u finansijskom statusu BiH.

0 Shares
0 Shares
Copy link