Petak, 17.01.2020
More

  Akcija “Lavina”: Uhapšen bivši direktor Bobar banke Dragan Radumilo

  Podijeli:

  Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ u okviru akcije “Lavina” lišili su slobode direktora Bobar banke od osnivanja do 2010. godine Dragana Radumila, saopšteno je danas iz Tužilaštva BiH.

  rs-bobar-banka

  Tužilaštvo je najavilo da će uputiti žalbu na odluku Suda BiH da za svih 10 osumnjičenih odredi kućni pritvor i da će tražiti da budu u pritvoru, “jer nije zadovoljno tom odlukom /Suda/ koja će zasigurno usporiti i otežati istragu”.

  “U ovom predmetu korupcije i zloupotreba položaja, koji je po iznosu nezakonito ostvarene imovinske koristi od najmanje 115 miliona KM i nanesene štete od najmanje 123 miliona KM građanima i institucijama BiH, entiteta i Brčko distrikta BiH, zasigurno najveći predmet u BiH i jedan od najvećih na prostorima bivše Jugoslavije, smatramo da osumnjičeni moraju biti u pritvoru”, navodi se u saopštenju.

  U saopštenju se navodi da tim Tužilaštva BiH na ovom predmetu intenzivno radi duže od godinu dana i nastavlja istragu u pravcu skorog podizanja optužnice.

  Pripadnici Sipe uhapsili su 31. marta direktore Agencije za bankarstvo Slavicu Injac i Investiciono-razvojne banke Republike Srpske Snežanu Vujnić, kao i više lica osumnjičenih da su oštetili Bobar banku i bankarski sektor za 123 miliona maraka i na taj način nanijeli štetu bankarskom sistemu u finansijskom statusu BiH.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  Elektrokrajina nezakonito reklamira privatna preduzeća, krivične prijave protiv odgovornih

  U septembru mjesecu prošle godine, javno preduzeće "Elektrokrajina" je uz račune za električnu energiju distribuiralo i letke fondacije "Djeca nam se rađala", u kojoj...

  POVEZANE VIJESTI