Početna  /  Akcija FUP-a u Hercegovini – među uhapšenima i policajci
Bosna i Hercegovina Federacija BiH Hercegovina

Akcija FUP-a u Hercegovini – među uhapšenima i policajci

Federalna uprava policije izvela je veliku akciju u Hercegovini, a među uhapšenima su i policajci.

policija-klix

Akcija je počela u zoru, a podršku su policajcima FUP-a davali i pripadnici specijalne policije MUP-a HNŽ-a. Pretresi su urađeni na više lokacija, a dodatne informacije će biti dostupne nakon službenih saopštenja policije, javlja Bljesak.info.

Neslužbeno, akcija je usmjerena na suzbijanje preprodaje droge.

Glasnogovornica FUP-a Marina Zović je kazala kako su pretresi izvršeni na području Mostara, Čapljine, Širokog Brijega i Ljubuškog, a u sve u cilju suzbijanja kriminala na ovim područjima.

“Pripadnici FUP-a od ranih jutarnjih sati vrše pretrese na navedenim lokacijama, a do sada je uhapšeno osam osoba, među kojima su i policijski službenici. Akcija se nastavlja i dalje”, dodala je Zović.

Doznajemo kako među uhapšenima ima i pripadnika Granične policije te da su uhapšeni zbog povezanosti s narkoticima i lihvarenjem.

Lišeno je slobode osam osoba i to šest osoba iz Mostara incijala A.G. (31), S.B. (27), B.A.(33), O.M. (27), D.K. (31) i M.Š. (31), jedna osoba iz Širokog Brijega incijala M.J. (34) i jedna osoba iz Čapljine incijala M.R. (29), dok se traga za još jednom osobom.

0 Shares
0 Shares
Copy link