Subota, 18.01.2020
More

  Akcija FUP-a u Hercegovini – među uhapšenima i policajci

  Podijeli:

  Federalna uprava policije izvela je veliku akciju u Hercegovini, a među uhapšenima su i policajci.

  policija-klix

  Akcija je počela u zoru, a podršku su policajcima FUP-a davali i pripadnici specijalne policije MUP-a HNŽ-a. Pretresi su urađeni na više lokacija, a dodatne informacije će biti dostupne nakon službenih saopštenja policije, javlja Bljesak.info.

  Neslužbeno, akcija je usmjerena na suzbijanje preprodaje droge.

  Glasnogovornica FUP-a Marina Zović je kazala kako su pretresi izvršeni na području Mostara, Čapljine, Širokog Brijega i Ljubuškog, a u sve u cilju suzbijanja kriminala na ovim područjima.

  “Pripadnici FUP-a od ranih jutarnjih sati vrše pretrese na navedenim lokacijama, a do sada je uhapšeno osam osoba, među kojima su i policijski službenici. Akcija se nastavlja i dalje”, dodala je Zović.

  Doznajemo kako među uhapšenima ima i pripadnika Granične policije te da su uhapšeni zbog povezanosti s narkoticima i lihvarenjem.

  Lišeno je slobode osam osoba i to šest osoba iz Mostara incijala A.G. (31), S.B. (27), B.A.(33), O.M. (27), D.K. (31) i M.Š. (31), jedna osoba iz Širokog Brijega incijala M.J. (34) i jedna osoba iz Čapljine incijala M.R. (29), dok se traga za još jednom osobom.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  Elektrokrajina nezakonito reklamira privatna preduzeća, krivične prijave protiv odgovornih

  U septembru mjesecu prošle godine, javno preduzeće "Elektrokrajina" je uz račune za električnu energiju distribuiralo i letke fondacije "Djeca nam se rađala", u kojoj...

  POVEZANE VIJESTI