Početna  /  Akcija “Dizel” – Gacko blokirano, uhapšene 32 osobe (FOTO)
gacko Hercegovina

Akcija “Dizel” – Gacko blokirano, uhapšene 32 osobe (FOTO)

GACKO – U okviru akcije “Dizel” blokirana je cijela teritorije opštine Gacko, a izvršeni su pretresi na 32 lokacije, te tom prilikom uhapšene su 32 osobe, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. 

Uhapšeni dovedeni u CJB Trebinje (FOTO: Moja Hercegovina)
Uhapšeni dovedeni u CJB Trebinje (FOTO: Moja Hercegovina)

Uhapšeni se sumnjiče da su tokom dužeg vremenskog perioda, organizovano i kontinuirano vršili krađu goriva iz RiTE Gacko.

Uprava za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske provodi operativnu akciju kodnog naziva „Dizel“ zbog postojanja osnova sumnje da je više lica počinilo krivično djelo „Organizovani kriminalitet“, a u vezi sa krivičnim djelom “Teška krađa“ na štetu Rudnika i Termoelektrane „Gacko“.

U ovim aktivnostima, koje su provedene po nalogu Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminaliteta Tužilaštva RS, slobode su lišena 32 lica koja se dovode u vezu sa navedenim krivičnim djelima.

U današnjim aktivnostima učestvuju i policijski službenici Uprave policije i centara javne bezbjednosti Trebinje i Istočno Sarajevo.

0 Shares
0 Shares
Copy link