Početna  /  Adam Šukalo: Traktorima planiraju blokirati autobuse sa pristalicama opozicije
Republika Srpska

Adam Šukalo: Traktorima planiraju blokirati autobuse sa pristalicama opozicije

BANJALUKA – Lider SNS-a Adam Šukalo istakao je danas u Banjaluci da aktuelna vlast u Republici Srpskoj čini sve da opstruiše proteste opozicije, koji će biti održani u subotu.

adam_sukalo1_mojahercegovina
Adam Šukalo (FOTO: Moja Hercegovina)

Šukalo je na vanrednoj pres konferenciji Saveza za promjene rekao je da glavnu ulogu u toj opstrukciji igra RTRS koja neprestano koristi svoju funkciju javnog servisa u pogrešne svrhe, prenosi banjalučka ATV.

Šukalo je rekao da ova televizija angažuje “spin novinare i spin političare” koji treba da zaplaše narod u RS.

“Imamo informacije da će desetine traktora iz Lijevča polja blokirati puteve tako da autobusi s pristalicama opozicije ne mogu doći u Banjaluku. Predstavnici opozicije će na proteste doći sa svojim porodicama i time ćemo poslati poruku da želimo mirne proteste. DNS neće podržati kontramiting ali će umjesto te stranke biti ‘Ujedinjena Srpska’ i izvorni SDS”, rekao je Šukalo.

“Na taj način režim želi da stvori sliku kako su i seljaci protiv naših protesta, a ustvari se radi o pristalicama vlasti koje plaća Milorad Dodik”, kazao je Šukalo.

On je takođe demantovao vijest koju je juče objavila novinska agencija Srna da su predstavnici Saveza za promjene zvali popularnu beogradsku grupu “Beogradski sindikat” da nastupa na njihovom mitingu.

Dodaje i da je policija RS-a podlegla spinu koji proizvodi RTRS, pa su iz MUP-a RS-a dolazili u kancelarije opozicionih partija tražeći spiskove ljudi koji su angažovani da prisustvuju protestima.

Šukalo napominje da su takve aktivnosti MUP-a RS nezakonite. Predsjednik SNS RS je naglasio da SNSD radi protivzakonite radnje i da će zbog toga kad tad morati odgovarati.

“Ono što je istina je da vlast prijeti otkazima radnicima koji rade u državnim institucijama ako ne budu došli na kontraproteste koju organizuje vladajuća koalicija”, rekao je Šukalo i upitao se ko ima to pravo da ljudima prijeti otkazaom, te da rudare iz Termoelektrane Ugljevik ucjenjuje da na dan protesta moraju doći u Banju Luku jer će u suprotnom izgubiti posao.

“Ovo važi i za radnike Elektrokrajine, medicinske radnike širom RS-a i druge institucije”, naglasio je Šukalo.

0 Shares
0 Shares
Copy link