Početna  /  У Народној библиотеци „Владимир Гаћиновић“ у Билећи обиљежен Свјетски дан читања
Hercegovina Vijesti

У Народној библиотеци „Владимир Гаћиновић“ у Билећи обиљежен Свјетски дан читања

У Народној библиотеци „Владимир Гаћиновић“ у Билећи данас је обиљежен Свјетски дан читања наглас. Том приликом организована је радионица са дјецом из Дјечјег вртића „Будућност“. Библиотекари ове установе разговарали су с дјецом предшколског узраста о важности читања за њихов развој. Библиотекарка Радмила Шиник, читала им је стихове Јове Јовановића Змаја, Љубивоја Ршумовића, као и стихове из своје збирке „Пишите мама великим словом“.

Директорица Народне библиотеке истакла је да Свјетски дан читања наглас треба показати свијету како право на читање и писање припада свима: „Дјеца и одрасли широм свијета, славећи моћ ријечи, креирају друштво које ће омогућити сваком дјетету право на образовање те приступ књигама и технологији. Читање наглас развија вјештину слушања, обогаћује рјечник, развија машту и утиче на успјешан развој дјетета.“

Овом приликом, Библиотека је дјеци из Дјечјег вртића „Будућност“ уручила бесплатне чланске карте, како би ови малишани стекли навику читања и редовних посјета Библиотеци.