Početna  /  Završna aktivnost projekta ”Sport, umjetnost i multikulturalnost ruše barijere” – Svi su šampioni! (VIDEO)
Hercegovina Video

Završna aktivnost projekta ”Sport, umjetnost i multikulturalnost ruše barijere” – Svi su šampioni! (VIDEO)

Projekat pod nazivom ”Sport, umjetnost i multikulturalnost ruše barijere” je za završnu aktivnost imao plivački turnir i turnir u malom fudbalu. Virus korona je spriječio da se sve odvije onako kako je planirano, pa je izostao dolazak gostiju iz cijele BiH. Ipak, završna aktivnost je pokazala da su djeca i osobe sa poteškoćama u razvoju istinski borci, sportisti bez premca što i ne treba čuditi jer… Svi su šampioni!

U Trebinju je, u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu, kroz projekat ”Sport, umjetnost i multikulturalnost” sprovedeno niz aktivnosti za djecu i omladinu sa poteškoćama u razvoju. Ovaj projekat finansiran je od strane Evropske unije a implementiran je kroz Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), uz partnerstvo Grada Trebinja. Nakon izložbe likovnih radova i koncerta, završni dio projekta uključio je sportske aktivnosti kao vrlo važan segment.

Srđo, Stefo, Nešo, Lazo, Taša, Velo, Srećko i ostatak družine ne samo da su srušili barijere, već su pokazali da su one samo u glavama. Oni se nikad ne predaju, ne žale se, pa su izvanredan primjer borbe i upornosti. Nije na odmet ugledati se na ove borce svaki put kada nam se na putu nađe neka ”nepremostiva” prepreka, kada pomislimo da ne možemo više, da je život besmislen i kada ponovo pokušamo sve te bezazlene stvari predstaviti nepremostivim preprekama…

Nije kraj!

Igor Svrdlin 

 

2 Shares
2 Shares
Copy link