Početna  /  Zajednička izjava ambasada o najavljenoj smjeni Vlade Kantona Sarajevo
Federacija BiH

Zajednička izjava ambasada o najavljenoj smjeni Vlade Kantona Sarajevo

Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Njemačke i Italije dale su zajedničku izjavu zbog predloga političkih lidera za smjenom Vlade Kantona Sarajevo.

“Ponavljamo da smo posvećeni građanima BiH i reformama koje će njima pomoći, a ne bilo kojoj političkoj stranci ili grupaciji. Politike i političare treba cijeniti prema načinu na koji odgovaraju na zahtjeve građana za boljim vlastima, ekonomskim reformama, borbom protiv korupcije i za poštivanjem ljudskih prava”, poručuju u zajedničkoj izjavi.

“U prethodnih 12 mjeseci uvjerili smo se da je koaliciona vlada imala jasnu i pozitivnu viziju o tome kako unaprijediti život građana. Spremni smo na saradnju sa svima koji pokažu aktivnu i jasnu predanost promjenama s ciljem bolje političke i socijalne klime širom zemlje”, navode.

Ambasade poručuju da su BiH su potrebni političari koji su dorasli zadacima sa kojima se zemlja suočava, a oni će nastaviti pružati podršku onima koji su odlučni da se sa istima suoče na efikasan način.

4 Shares
4 Shares
Copy link