Ponedjeljak, 27.01.2020
More

  Za zlostavljanje dvoje djece pedofilu dvije godine zatvora

  Podijeli:

  BANjALUKA – Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Dragana Anđelkovića (50) iz Istočnog Sarajeva na dvije godine zatvora, zbog seksualnog zlostavljanja dvoje dece, uzrasta od 10 i 12 godina.

  zlostavljanje_djeca

  Jelena Despotović, sekretar Vrhovnog suda RS, kaže da je presuda izrečena nakon što je sudsko vijeće odbilo žalbu odbrane i u potpunosti potvrdilo prvostepenu presudu koju je izrekao Okružni sud u Istočnom Sarajevu.

  – U prvostepenom postupku Dragan Anđelković je oglašen krivim za krivično djelo polnog nasilja nad djetetom i izrečena mu je kazna od dvije godine zatvora. Na tu presudu odbrana je uložila žalbu, koja je odbijena kao neosnovana i prvostepena presuda je u potpunosti potvrđena – rekla je Despotovićeva.

  U presudi se navodi da se zlostavljanje dogodilo 2011. godine, u vrijeme kad su žrtve imale 10, odnosno 12 godina. Međutim, detalji presude nisu poznati, jer je zbog zaštite žrtava suđenje bilo zatvoreno za javnost.

  Zanimljivo je da je Anđelković u istom predmetu i ranije bio osuđen na dvije godine zatvora, ali je Vrhovni sud RS tada prihvatio žalbu odbrane i postupak vratio na novo suđenje. U ponovljenom postupku ponovo je oglašen krivim i izrečena mu je indentična kazna.

  U žalbenom postupku Anđelkovićeva odbrana je posebno isticala rezultat poligrafskog testiranja, koji je optuženi “prošao”, kao i nalaz psihijatrijskog vheštačenja u kojem je navedeno da on nije osoba sklona pedofiliji i nastranom ponašanju.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI