Početna  /  Vuk Kostić za MH: Ljepota Bilećkog jezera često me vraća u Hercegovinu
bileća Hercegovina

Vuk Kostić za MH: Ljepota Bilećkog jezera često me vraća u Hercegovinu

BILEĆA – Vuk Kostić, jedan od najboljih srpskih glumaca mlađe generacije, osim po sjajnim ulogama i velikom glumačkom talentu, poznat je i kao strastveni ljubitelj lova, ribolova i prirode. Upravo ta njegova velika zaljubljenost u vodu i prirodu, ovih dana ga je dovela u Bileću, gdje smo ga zatekli kako sa društvom uživa u ljepoti Bilećkog jezera. Iako smo ga prekinuli u odmoru, ovaj proslavljeni glumac rado je pristao da za “Moju Hercegovinu” govori o sebi, svojoj karijeri, ljubavi prema prirodi, planovima za budućnost.

Vuk Kostić (Foto: Miodrag Hrnjez-Ljumo)

Sunce, voda, mir, ljepota prirode Bilećkog jezera, ali i prilika za druženje sa brojnim prijateljima i lokalnim ribolovcima uz dobru hranu, za Vuka Kostića su dovoljni razlozi za česte posjete Bileći i Hercegovini.

Ipak, kako je rekao za “Moju Hercegovinu”, ovih dana ga je u naše krajeve dovelo snimanje emisije “Lov i ribolov” čija je “prva klapa” snimljena juče na obali Bilećkog jezera.

“Joca Simonović snima emisiju Lov i ribolov o Bileći i Bilećkom jezeru i o znamenitostima ovog kraja. Znači, nije samo da je ribolov, pecanje i lov, nego tako malo ljudi da upoznaju ovaj kraj. Ja sam često ovdje, imam puno prijatelja i u Bileći i u Trebinju. Volim ribolov, volim lov i onda mi je drago da mogu ja nešto tu da pomognem. Eto, imam dosta prijatelja ovdje i dobar je narod nekako generalno gledano, dobri su momci što bi mi rekli. Oni su tek počeli da snimaju, to će da traje duže, skoro godinu dana jer hoće sva godišnja doba da uhvate na jezeru”, počinje razgovor sa nama poznati srpski glumac Vuk Kostić.

U posljednje vrijeme snimao je pregršt veoma dobrih filmova i serija i u većini je ostvario zapažene uloge, ali veliku slavu mu je donijela serija “Ubice mog oca” gdje tumači ulogu inspektora Aleksandra Jakovljevića.

Nakon emitovane prve sezone, velike popularnosti i uspjeha koji je serija ostvarila širom regiona, nedavno je završeno emitovanje i druge sezone ove uzbudljive kriminalističke serije. Ona se dosta razlikovala od prve, po velikom broju akcionih, a može se reći i opasnih scena koje su snimljene a u kojima je uglavnom Vuk Kostić bio akter.

Za naš magazin, Vuk je najavio da već početkom maja počinje  snimanje i treće sezone “Ubica mog oca” koja će po njemu biti još uzbudljivija od prethodne.

Treća sezona Ubica mog oca drugog maja treba da počne da se snima. To je tromjesečni, četvoromjesečni posao. Tek će da bude akcije i scena. I ovu treću sezonu radimo po Beogradu, biće još zanimljivija, uzbudljivija, bar po meni”, kaže nam Vuk ali detalje, ipak, nije želio da otkriva.

Zapaženu ulogu Vuk je imao i u seriji “Meso” koja je snimana u Banjaluci prije dvije godine, a emitovala se prošle godine. U ovoj seriji ulogu je imala i mlada glumica iz Trebinja Marija Pikić.

“Meso smo snimali u Banjaluci. Vezan sam za Republiku Srpsku. Imam dosta prijatelja, to me najviše vezuje. U Banjaluci sam se proveo super. Sa Aleksandrom Stojkovićem Piksijem sam isto dobar drug, pa onda kad provodiš vrijeme sa prijateljima i još radiš neki posao koji voliš kao što je slučaj sa mnom, onda je sve kako treba”, kaže Kostić za naš magazin.

Glumački talenat ali i ljubav prema ovoj umjetnosti, Vuk je naslijedio od svog pokojnog oca, Mihajla Kostića-Pljake, koji mu je kako kaže, odredio da će da se bavi glumom. Prve glumačke korake napravio je već sa šest godina u studiju Miroslava Mike Aleksića.

“Nisam ja otkrio ljubav prema glumi, meni je Pljaka odredio da ću da se bavim glumom. Kad sam imao šest godina pošao sam u studio kod Miroslava Aleksića. Jednostavno, Mika je imao najveći uticaj na mene. Bila je tu i velika podrška moje majke i oca, ali Mika Aleksić je čovjek koji je kriv za sve”, otkriva Vuk za “Moju Hercegovinu”.

Među brojnim filmskim, serijskim i pozorišnim ulogama koje je imao teško mu je da izdvoji neku koja je za njega omiljena, ali Kostić kaže da ako baš mora da bira onda bi izdvojio film Srdana Golubovića “Apsolutnih sto” u kome je ostvario svoju prvu ulogu.

U pozorištu bih izdvojio ulogu u predstavi “Velika drama” Siniše Kovačevića za koju sam dobio Sterijinu nagradu sa 21 godinom. Naravno, neizostavno veliki Emir Kusturica i film “Život je čudo”, tada sam imao 22 godine, sve je bilo davno. Taj film je jedno prelijepo iskustvo. Poslije toga sam napravio jednu kuću na Mokroj gori. Naravno, imam mnogo divnih filmova kao što je “Neprijatelj” Dejana Zečevića koji smo isto radili u RS-u na Kozari, a moj otac je  snimao Kozaru prije 50 godina. Eto, sticajem okolnosti napravili smo pun krug, samo neki drugi rat je u pitanju nažalost, pa sam snimao na istom mjestu kao moj otac”, prisjeća se  Vuk Kostić.

Lijepe uspomene Vuk nosi i iz Trebinja gdje je 2013. snimao film “Krugovi” po istinitoj životnoj priči mladog Trebinjca Srđana Aleksića koji je za vrijeme rata stradao braneći svog sugrađanina Alena Glavovića.

 

“Krugovi su neka druga vrsta filma, to je prvi put da sam na filmu igrao neku ličnost koja je zapravo postojala. Mislim da sam se dobro snašao u tome, ali nekako je to druga vrsta osjećanja”, kaže Kostić za naš magazin.

Neki od projekata na kojima je nedavno radio a koji će uskoro ugledati svjetlost dana je film “Zaspanka za vojnike” reditelja Predraga Antonijevića.

Film je rađen po trilogiji Stevana Jakovljevića, tiče se Prvog svjetskog rata, a  Vuk Kostić u ovom filmu tumači manju ulogu.

Za kraj našeg razgovora, Vuk Kostić nam odaje da kada boravi u našem gradu, najviše vremena ipak provodi kraj Bilećkog jezera ali priznaje da često voli da obiđe i bilećku kasarnu, gdje je njegov otac nekad služio čuvenu Školu rezervnih oficira.

U svakom slučaju, razloga za ponovnu posjetu našem gradu je više nego dovoljno,a mi se unaprijed radujemo nekom novom susretu.

1.8K Shares

Milena Koprivica

Diplomirala novinarstvo na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Od januara 2017. godine novinarka internet magazina “Moja Hercegovina”.

1.8K Shares
1.8K Shares
Copy link