Početna  /  Vučić: Srbija u EU prije 2025. godine
Srbija Vijesti

Vučić: Srbija u EU prije 2025. godine

Nadam se da će Srbija 2022. godine postati članica Evropske unije, a siguran sam da će to biti prije 2025, izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu švajcarskom listu “Blik”.

aleksandar_vucic_mh_1

“Do sada nikada nisam htio da odredim datum. Danas ću prvi put javno reći: nadam se da ćemo 2022. postati članica EU. Siguran sam da ćemo prije 2025. postati članica EU”, rekao je Vučić za Blik, prenosi list Blic.

Upitan da li će premijer Vučić odvesti Srbiju u EU, Vučić odgovara da vjerovatno neće.

“Mi smo oporavili zemlju za EU. Privreda raste, nema deficita. Time sam zadovoljan. Meni ne treba moć, ali jednog dana će ljudi cijeniti moj rad”, dodaje Vučić.

Na konstataciju novinara da bi mogao da se kandiduje na predstojećim predsjedničkim izborima u Srbiji, Vučić kaže da bi ga bivši šef diplomatije Vuk Jeremić vjerovatno pobijedio, kao i da su drugi popularniji od njega.

“Ali, odluka još nije donesena. Na kraju krajeva, odlučuje narod”, izjavio je on.

Vučić dodaje i da Jeremić nije bio njegov protivnik.

“Pitao me je da li bih ga podržao. Odbio sam ga, jer kod njega ne vidim čistu liniju. Kad je u Rusiji priča proruski, kada je u Vašingtonu – proamerički. On baš i nema kičmu”, ocjenjuje predsjednik Vlade.

Vučić na pitanje ‘Šta ako narod želi predsjednika Vučića” odgovora da narod želi premijera Vučića.

Premijer navodi i da niko danas ne zna ko će pobijediti na tim izborima.

O tome da li će izbor Donalda Trampa za predsjednika SAD promijeniti situaciju u Srbiji, Vučić kaže da neće, jer Srbija mora da bude u stanju da se oslanja na samu sebe i dodaje da je cilj Srbije dalje reformisanje privrede kako bi pristupila EU, u čemu će i uspjeti.

“Naša privreda napreduje. Ove godine raste za 2,8 procenata. Sljedeće godine možda za četiri procenta. Mi praktično nemamo deficit. Dođite u Beograd – na svakom ćošku se gradi”, kaže premijer.

Upitan zašto se u Beogradu slavi pobjeda Trampa, predsjednik Vlade Srbije je rekao da je Amerika 1999. godine bombardovala Srbiju, kada je predsjednik bio Bil Klinton, suprug Hilari Klinton.

“Sada Srbi žele drugačiju američku politiku na Balkanu. Politiku koja nije protiv Srba”, kaže on.

Na pitanje da li se plaši za svoj život, nakon što su srpski mediji objavili da CIA hoće da ga ukloni,kaže:

“Ne mogu da zamislim da CIA stoji iza toga.”

Premijer Srbije, na pitanje da li se u Švajcarskoj osjeća sigurno, odgovara da ga tu ne prati nijedan telohranitelja i da nema razloga da se ne osjeća sigurnim u toj zemlji.

0 Shares
0 Shares
Copy link