Početna  /  Vučić: Rusija spremna da uđe u dijalog Beograda i Prištine
Srbija Vijesti

Vučić: Rusija spremna da uđe u dijalog Beograda i Prištine

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Moskvi da je dobio potvrdu ruskog predsjednika Vladimira Putina da je ruska strana spremna da se uključi u dijalog Beograda i Prištine ukoliko bude pokušaja da se proširi format dijaloga i u njega se uključe SAD-a.

“Postigli smo neku vrstu dogovora, ako bude pokušaja i namjere da se širi format učesnika i posrednika u razgovoru između Srba i Albanaca, Beograda i Prištine, ako bi Amerikanci željeli da postanu dio tog formata. Pitali smo da li bismo smjeli da kažemo da bi se sa naše strane uključila Ruska Federacija i on (Putin) je potvrdno odgovorio”, rekao je Vučić na sastanku sa predsjednicom Savjeta Federacije Valentinom Matvijenko.

Kako je Vučić rekao, ako Albanci budu željeli Amerikance u pregovorima, srpska strana će tražiti da u njima učestvuje Rusija da bi ti pregovori imali validnost.

“Za nas je to logično, jer Rusija nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova. Samo tražimo ravnopravan odnos po tom pitanju. O ovome nismo mogli ranije da govorimo, jer nismo imali zeleno svjetlo ruskih državnih organa. Sada imamo i možemo da govorimo o tome”, zaključio je Vučić.

0 Shares
0 Shares
Copy link