Početna  /  Vučić: Neću se kandidovati za predsjednika Srbije na izborima 2022. godine
Srbija Vijesti

Vučić: Neću se kandidovati za predsjednika Srbije na izborima 2022. godine

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se neće kandidovati na idućim predsjedničkim izborima 2022. godine.

Vučić je rekao da namjerava da do kraja ovog mandata “završi posao” potreban za ulazak Srbije u EU.

“Hoću li biti predsjednik 2025. godine? Neću. Skloniću se 99 odsto, a neću se vratiti ni na poziciju premijera. Moja ideja je da završim posao u ovoj kancelariji u naredne četiri i po godine, i to je to”, rekao je Vučić za agenciju “Blumberg”.

On je istakao da će “pripremiti Srbiju za ulazak u EU do početka iduće decenije, istovremeno održavajući jake veze sa Rusijom”.

Vučić je najavio da će svoj prijedlog za rješenje pitanja Kosova i Metohije kao “najveće prepreke na putu ka EU” saopštiti do prve polovine aprila. On je rekao da će svoj prijedlog prvo predstaviti građanima Srbije, a zatim međunarodnoj zajednici.

Predsjednik Srbije poručio je da će “od ključne važnosti biti poboljšanje veza sa Albancima”, kao i da će obe strane morati da budu spremne na kompromis, prenose beogradski mediji.

“Ovo je jedna od posljednjih prilika da prevaziđemo jedan od najvećih problema u regionu i to zauvijek”, rekao je Vučić.

0 Shares
0 Shares
Copy link