Početna  /  Vladika Grigorije: Ja sam za pune crkve zdravog naroda a ne prazne crkve i pune bolnice (VIDEO)
Hercegovina Izdvajamo

Vladika Grigorije: Ja sam za pune crkve zdravog naroda a ne prazne crkve i pune bolnice (VIDEO)

Vladika Grigorije (Foto: Moja Hercegovina)
Grigorije, episkop Dizeldorfa i Njemačke, kratkom video porukom odgovorio je na pismo koje je poslato iz kabineta patrijarha Irineja. On kaže da se po pitanju gradnje bolnica i škola nije oglašavao od 2013. godine , te da nije davao novu izjavu na tu temu.

Povodom pisma koje je poslato iz kabineta patrijarha Irineja, oglasio se vladika Grigorije, episkop Dizeldorfa i Njemačke. On kaže da se o pitanju izgradnje škola i bolnica nije izjašnjavao još od 2013. godine, kada je još uvijek bio episkop u Hercegovini. Rekao je da je sa narodom izgradio preko 100 hramova u Hercegovini i da nikako on ne može biti protiv gradnje Hrama Svetog Save.

Episkop Grigorije govorio je za Nova S portal o svemu ovome, a zapitao se ”otkud i zašto sad ovoliki jed”.

“Izjavu da su narodu, pored hramova, potrebne škole i bolnice sam dao prije šest ili sedam godina, ali nisam primijetio da se tada neko potresao zbog tih riječi”, rekao je za Nova.rs vladika Grigorije povodom napada na njega nakon jušerašnjeg teksta u “Danasu” u kome je citirana pomenuta izjava od prije nekoliko godina.

“Novinarka ‘Danasa’ me je pozvala i zatražila komentar na temu davanja priloga i izgradnje hramova. Rekao sam da nemam poseban komentar, a i poznato je šta mislim o takvim stvarima. Govorio sam o tome dok sam bio episkop u Hercegovini”, rekao je Grigorije za Nova S portal.

“Otkud i zašto sad ovoliki jed nije mi baš jasno. Sve što sam govorio na tu temu je dostupno svima. Nisam promijenio pristup tim pitanjima”, poručuje vladika diseldorfski i cijele Njemačke.

 

5 Shares
5 Shares
Copy link