Početna  /  Vidovdan proslavljen u kasarni “Bilećki borci”
bileća Hercegovina

Vidovdan proslavljen u kasarni “Bilećki borci”

BILEĆA – Vidovdan, krsna slava Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog RS puka Oružanih snaga BiH, obilježena je danas u kasarni “Bilećki borci” u Bileći.

Nebojša Ivezić, komandant Drugog pješadijskog bataljona Trećeg pješadijskog republika Srpska puka Oružanih snaga BiH, rekao je da se današnjom proslavom odaje priznanje svim srpskim vojnicima i junacima koji su stradali kroz istoriju.

„Mi danas ovdje obilježavamo krsnu slavu Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka, odnosno odajemo priznanje i sjećanje na sve srpske junake od Kosova do današnjih dana koji su dali svoje živote za otadžbinu i krst zlatni, koji nisu gledali kakva se sila nalazi pred njima već kakve su svetinje iza njih. Da smo mi na pravom putu, svjedoči i prisustvo svih ovih boračkih organizacija i predstavnika porodica poginulih boraca iz istočne Hercegovine, kao i predstavnika lokalne uprave i samouprave iz istočne Hercegovine“, rekao je Ivezić.

Nebojša Ivezić (Foto: Moja Hercegovina)

Među gostima iz boračkih organizacija Republike Srpske, u Bileći danas se našao i Pero Mišeljić, predsjednik Boračke organizacije Grada Trebinja, koji je rekao da je danas prava prilika za podsjećanje na sve poginule saborce.

„Čast nam je da prisustvujemo krsnoj slavi, da se podsjetimo još jednom i borbi koje smo vodili za odbranu RS, kao i naših poginulih saboraca“, istakao je Mišeljić.

Pero Mišeljić (Foto: Moja Hercegovina)

Nakon liturgije u crkvi Svetog Vasilija Ostroškog, koja se nalazi u krugu kasarne, upriličen je i svečani ručak za sve goste.

Milena Koprivica

 

0 Shares
0 Shares
Copy link