Početna  /  Uhapšeni pomagači Sanjina Sefića
Bosna i Hercegovina Federacija BiH Republika Srpska

Uhapšeni pomagači Sanjina Sefića

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su tri osobe zbog sumnje da su pomogle u bjektstvu Sanjina Sefića – mladića koji je početkom prošle sedmice izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su smrtno stradale dvije osobe.

sanjin_sefic

Uhapšena je osoba inicijala A.D, rođen 1987. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 346. KZ F BiH (Pomaganje učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela). Daljim operativnim radom, a po naredbi tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, dana 18. 10. 2016. godine u 01,30 sati u ulici Kasindolska, opština Ilidža, slobode su lišeni N.S, rođen 1988. godine u Foči i S.S, rođena 1994. godine u Sarajevu, nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 346. KZ F BiH.

Prilikom pronalaska navedenih lica u pomenutoj ulici, u dvorištu porodične kuće koju koristi N.S, pronađeno je putničko motorno vozilo marke VW Golf 6, vlasništvo A.M. iz Sarajeva, a koje je prema dosadašnjim podacima korišteno u izvršenju krivičnog djela, dana 11. 10. 2016. godine, kada su nakon saobraćajne nezgode lica A.D. i S.A, prevezli S.S. na područje opštine Rudo. Takođe, policijski službenici tragaju za S.A, rođen 1992. godine u Rogatici, nastanjen u Sarajevu, koji se dovodi u vezu sa izvršenjem pomenutog krivičnog djela.

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nastavljaju dalji rad na prikupljanju svih informacija u vezi navedenog krivičnog djela, saopšteno je iz MUP-a KS.

0 Shares
0 Shares
Copy link