Početna  /  Udruženje ”Nera” uputilo zahtjev načelniku Ognjenu Milinkoviću i odbornicima SO Gacko – Ličnim primjerima dokažite da volite životinje!
gacko Izdvajamo

Udruženje ”Nera” uputilo zahtjev načelniku Ognjenu Milinkoviću i odbornicima SO Gacko – Ličnim primjerima dokažite da volite životinje!

Udruženje za zaštitu životinja ”Nera” iz Gacka, čiji je osnivač Dalibor Topalović, a o kojem smo u više navrata pisali, obratilo se zvaničnim dopisima Ognjenu Milinkoviću, načelniku Gacka kao i odbornicima. Načelniku Milinkoviću je upućen zahtjev za dodjelu zemljišta starog poligona za obuku vozača na korišćenje, a u svrhu izgradnje privremenog smještaja pasa lutalica. Takođe, Milinković je pozvan da pomogne rad ovog udruženja i na taj način dokaže da je ljubitelj životinja i prirode. Odbornici Skupštine Opštine Gacko pozvani su da udome gatačke lutalice, te da se uključe u rad Udruženja ”Nera” kroz doniranje novca za hranu, streilizaciju, lijekove i veterinarske troškove. Kako smo saznali iz razgovora sa Daliborom Topalovićem, Udruženje ”Nera” poziva sve ljubitelje životinja, a posebno pasa, da udome ”gatačke šapice”.

Udruženje za zaštitu životinja ”Nera” javno se obratilo prvom čovjeku Opštine Gacko, Ognjenu Milinkoviću, te skupštinskim odbornicima.

”Kao što znate, naš rad se zasniva na principima humanosti, volontiranja kao i dobrobiti naše lokalne zajednice i svih njenih članova – kako ljudi, tako i životinja. Nesumnjivo, vjerujemo da su i Vaši ciljevi i motivi isti, stoga Vas molimo da to i pokažete tako što ćete našem Udruženju dodijeliti na korištenje zemljište starog poligona za obuku vozača na ime izgradnje privremenog smještaja lutalica iz naše opštine do izgradnje prihvatilišta i trajnog rješenja ovog problema.” – navodi se, između ostalog, u zahtjevu upućenom Ognjenu Milinkoviću.

S druge strane, odbornicima aktuelnog saziva Skupštine Opštine Gacko upućena je molba da se uključe u rad Udruženja ”Nera” i da ličnim primjerom ukažu na problem zbrinjavanja pasa lutalica.

”…Nesumnjivo, vjerujemo da su i Vaši ciljevi i motivi isti, stoga Vas molimo da svojim primjerom to i pokažete tako što ćete udomiti neku od naših napuštenih šapica, donirati novac za hranu, sterilizaciju, lijekove ili veterinarske troškove.” – navodi se, između ostalog.

Podsjećamo, u proteklom periodu desio se niz ubistava i trovanja gatačkih pasa lutalica, a smrtno je stradalo oko 25 pasa. Počinioci još uvijek nisu otkriveni, a nedavno je otkriven Gačanin koji je iz vatrenog oružja pokušao usmrtiti jednu od rijetkih preživjelih lutalica, ali se ovaj počinilac zvanično ne dovodi u vezu sa prethodnim slučajevima ubijanja pasa.

Igor Svrdlin

2 Shares
2 Shares
Copy link