Početna  /  Na području Gacka za tri sata zabilježene četiri saobraćajne nesreće
gacko Hercegovina Republika Srpska

Na području Gacka za tri sata zabilježene četiri saobraćajne nesreće

GACKO – Kiša, klizav kolovoz i neprilagođena brzina vožnje doveli su do četiri udesa koja su se od jutros desila na području opštine Gacko. Četiri lica su sa konstatovanim ozbiljnijim povredama upućena na hospitalizaciju.

Policija-TB

Jutros oko 8:20 na putu Gacko-Foča dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je jedno lice teže povređeno i upućeno na Odeljenje hirurgije trebinjske Bolnice.

Prema prvim informacijama do udesa je došlo kod mesta Miholjače, gdje su se sudarila dva putnička automobila kojim su upravljali V.S. (1975) sa Pala i S.M. (1974) iz Trebinja, sa kojom je u automobilu bila i saputnica sa dvoje djece.

Jedno od djece (2006) je sa sumnjom na teže tjelesne povrede upućeno na Odeljenje hirurgije Opšte bolnice u Trebinju. Ostali saputnici su prošli sa lakšim povredama.

Nešto kasnije, oko 11 časova na dionici između dva tunela na putu Gacko-Foča sletio je putnički automobil kojim je upravljao G.E.
U automobilu su bili i saputnici, supruga i ćerka. Svi su sa konstatovanim povredama prebačeni u bolnicu u Foču.

Nešto bliže Gacku, kod mjesta Vrba, prevrnulo se jedno vozilo, ali na sreću, niko nije povrijeđen.

Ovog jutra zabilježen je i sudar na putu Gacko-Nevesinje, kod mjesta Lukovice. Osim manje materijalne štete, nije bilo drugih posljedica.

Magistralni pravci Gacko-Foča i Gacko-Nevesinje su saobraćajnice sa dosta krivina, iziskuju stalan oprez vozača i u najpovoljnijim uslovima za vožnju.

Očigledno je da su klizav kolovoz i neprilagođena brzina, doveli do povećanog broja nezgoda, pa nadležni apeluju na dodatni oprez, posebno imajući na umu da je u jeku turističke sezone i intenzitet saobraćaja veći.

 

 

8 Shares
8 Shares
Copy link