Početna  /  U RS 10 novih slučajeva koronavirusa
Izdvajamo Republika Srpska

U RS 10 novih slučajeva koronavirusa

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Bolnici Sveti Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je testiranje 510 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 10 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o osam ženskih i dvije muške osobe, od kojih su tri mlađe i sedam srednjeg životnog doba.

Prema mjestu prebivališta četiri osobe su iz Modriče, tri iz Banjaluke, i po jedna Bijeljine, Vukosavlja i Kotor Varoša.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.479 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 116 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1008 osoba, a na (SARS-CoV-2) testirano je ukupno 29.382 osoba.
Ukupan broj hospitalizovanih je 78, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 26, a u opštim bolnicama 52.

Na Odjeljenju COVID 19 UKC-a RS hospitalizovano je 20 pacijenata sa težom i srednje teškom kliničkom slikom, dok su u izolaciji četiri pacijenta.

Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 67.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 939 osoba, a nadzor je završen kod 34.737 osoba.

9 Shares
9 Shares
Copy link