Početna  /  U Hercegovini i dalje traje borba sa požarima
bileća gacko Hercegovina

U Hercegovini i dalje traje borba sa požarima

BILEĆA – Na području istočne Hercegovine aktivno je osam požara koji ne ugrožavaju stambene objekte i imovinu građana, rečeno je Srni u Regionalnom centru Republičke uprave Civilne zaštite čije je sjedište u Bileći.

“Na području opštine Bileća aktivni su požari u Dolušama, Baljcima i Podgorju, koji ne prijete stambenim objetima, a na terenu su tri vozila”, navode iz Centra i dodaju da su požari na Osmić gomili i Bukovom vrhu stavljeni pod kontrolu.

U Gacku je aktivan požar na Braićevićima, gdje u blizini kuća gori trava i nisko rastinje, a na terenu je jedno vatrogasno vozilo. Požari na Cernici i Koritima su stavljeni pod kontrolu.

Kako su saopštili iz Centra, na području opštine Nevesinje aktivan je požar u Krekovima, gdje gori cerova šuma, a na terenu su dva vatrogasna vozila. Požar na Zalomu je i dalje aktivan, ali je na nepristupačnom terenu i ne gasi se.

U Ljubinju, Berkovićima i Trebinju nema aktivnih požara.

U Centru navode da je na terenu više ekipa vatrogasaca iz vatrogasnih jedinica sa područja istočne Hercegovine koji sprečavaju širenje požara.

Hercegovački vatrogasci danima se bore sa požarima, pa su više puta apelovali na stanovništvo da ne pali vatru na otvorenom prostoru.

5 Shares
5 Shares
Copy link