Trojka iz bloka: Sportom do humanosti

U Trebinju će se 27.7. tekuće godine, u organizaciji  Humanitarnog fonda ”Srbi za Srbe” po treći put održati humanitarno takmičenje u šutiranju trojki, nazvano ”Trojka iz bloka”. Učešće mogu uzeti svi zainteresovani, a plaćanjem kotizacije u iznosu od 5 konvertibilnih maraka, a šutira se po pet puta sa tri pozicije. Akcija će se održati na Trgu slobode Trebinje, a organizatori se nadaju da će, kao i prethodnih godina, naići na dobar odziv građana i pomoći prikupljenim fondom neku od ugroženih porodica.

Organizatori humanitarnog turnira u šutiranju trojki ”Trojka iz bloka” poslali su poziv koji prenosimo u cjelosti:

”Poštovani Trebinjci, dragi sugrađani i svi simpatizeri sporta, zabave i dobrogdruženja, pozivamo Vas na još jednu ”Trojku iz bloka” koju organizuje Humanitarna organizacija ”Srbi za Srbe” u cilju prikupljanja sredstava za najugroženije porodice kako u Republici Srpskoj tako i u regionu. Ovogodišnja ”Trojka iz bloka” biće održana u petak 27.07.2018.godine sa početkom u 18:00 časova na Trgu Slobode u Trebinju.” – navodi se u saopštenju.

Organizatori su za internet magazin ”Moja Hercegovina” dodali da se zainteresovani mogu prijaviti na licu mjesta, na dan turnira, te da će sav prikupljeni novac biti uručen nekoj od najugroženijih porodica. Oni navode kako je prethodne dvije godine na turniru kroz takmičenje u šutiranju trojki, ali i takmičenje u pikadu i triatlonu, koje je bilo organizovano u sklopu akcije,  prikupljeno 4000 KM, a da ove godine očekuju još veći odziv jer će se turnir, zahvaljujući razumjevanju nadležnih iz grada Trebinja, odigrati u centru grada, na Trgu slobode. Za kraj su nam rekli da je Trebinje sa okolinom jedan veliki basketaški blok, te da očekuju da još jednom Trebinjci pokažu humanost i uzmu učešće na ”Trojci iz bloka”.

Igor Svrdlin

Autor