Početna  /  Tomašević priznaje da učestvuje u lobiranju za DPS i SNSD: ”Ovdje glasam za Luku i Mika, a u matici Crnoj Gori moja opcija je DPS”
Izdvajamo Trebinje

Tomašević priznaje da učestvuje u lobiranju za DPS i SNSD: ”Ovdje glasam za Luku i Mika, a u matici Crnoj Gori moja opcija je DPS”

Posljednjih par dana mnogo polemike u javnosti otvorio je Nebojša Vukanović, narodni poslanik u NSRS i nosilac Liste za pravdu i red iznijevši tvrdnje da Neđeljko Tomašević, predsjednik Udruženja Crnogoraca u Hercegovini ”Vuk Mićunović” pripadnicima crnogorskog naroda na području istočne Hercegovine dijeli propusnice za prelazak u Crnu Goru bez testiranja na korona virus a sve kako bi u nedjelju glasali za aktuelnu vlast predvođenu Milom Đukanovićem. Vukanović navodi da je Tomašević aktivista Saveza nezavisnih socijaldemokrata poentirajući da se radi o čistoj hipokriziji imajući u vidu da su članovi i pristalice politike SNSD-a podržali litije ”Ne damo svetinje”. Istog dana iz trebinjskog SNSD-a stigla je reakcija na Vukanovićeve tvrdnje koje su nazvali šizofrenim i potpuno odbacili sve što je naveo Nebojša Vukanović. Nebojša Vukanović je danas stupio u kontakt sa Neđeljkom Tomaševićem koji mu je u video intervjuu priznao da su DPS i SNSD njegove opcije i da lobira za glasove ovih političkih partija.

Neđeljku Tomaševiću, predsjedniku Udruženja Crnogoraca u Hercegovini ”Vuk Mićunović” i SNSD aktivisti nema ništa sporno u činjenici da istovremeno lobira glasove za DPS i SNSD. Štaviše, on otvoreno govori o tome i priznaje da su to njegove opcije. Danas je Nebojša Vukanović u video intervjuu sa Tomaševićem razgovarao o spornim propusnicama, lobiranju i kupovini glasova priznavši da u svojoj matici Crnoj Gori glasa za Mila Đukanovića i njegov DPS, a da u Trebinju glasa za SNSD.

Tomašević na Vukanovićevo pitanje o broju podijeljenih propusnica kaže da ih je podijeljeno svega 10-15 iako, kako tvrdi, u istočnoj Hercegovini živi oko 2000 Crnogoraca.

Ne krije da je povezan sa vlastima u Crnoj Gori što pravda lojalnošću prema svojoj matici.

”Jesam, moram jer to mi je matica, uvezujemo se i to nije problem.”

Na pitanje da li lobira da se glasa za DPS bez ustručavanja odgovara potvrdno.

”Da, zato što sam ja ta opcija, a ovdje glasam za Luku Petrovića i za načelnika Ćurića. Imam dvije lične karte, ja sam dvojni državljanin, ovo je zemlja prijema a gore mi je matica, tako da imam pravo da glasam i ovdje i u Crnoj Gori.” – priznaje Tomašević.

Neđeljko Tomašević dodaje i da Vlada Crne Gore pomaže rad Udruženja kroz razne projekte, a isto čini i Grad Trebinje.

”Nije to mnogo, to su projekti, šta ja znam, nije mnogo, nije mnogo.”

One koji odu u Crnu Goru kako bi izvršili svoju građansku dužnost iz samog Udruženja niko neće isplatiti, ali Tomašević kaže da planira odlazak u Banjane, gdje i sam glasa, da usaglasi eventualnu novčanu naknadu.

”Možda će, evo ne znam, ja ću baš danas da zovem ovaj naš Upravni odbor u Banjanima gdje glasamo i šta će oni reći, hoće li dati, možda će dati za gorivo 20 eura.” – kaže Tomašević a na sugestiju Nebojše Vukanovića da će biti tu još neka naknada za samo glasanje kaže da o tome ne zna ništa.

Na pitanje da li postoji prećutna saglasnost sa lokalnim vlastima po pitanju podrške Milu Đukanoviću, Tomašević kaže da nije ovih dana išao kod gradonačelnika Ćurića, kako ga ne bi opterećivao dodajući da zahvaljujući Udruženju kojem rukovodi Tomašević SNSD ima 2000 sigurnih glasova.

Nakon jučerašnjeg pisanja Nebojše Vukanovića Tomašević je, kako sam kaže, bio pozvan u policiju na razgovor.

”Oni su mene ispitivali oko ovih izbora, bili su korektni, kao svjedok sam nekakav i apsolutno me nisu uznemiravali.” – rekao je Tomašević Vukanoviću u video intervjuu.

Za sami kraj razgovora, Tomašević je rekao da je od juče imao određene neprijatnosti ogorčenih građana ali da se na njih ne obazire.

Priznanje Neđeljka Tomaševića u velikoj mjeri demantuje jučerašnji demanti trebinjskog odbora SNSD-a i dodatno dolijeva ulje na vatru uoči Parlamentarnih izbora u Crnoj Gori koji će biti održani 30.8. tekuće godine. Mnogi Trebinjci, ali i stanovnici ostalih istočnohercegovačkih opština juče su na društvenim mrežama izrazili ogorčenost zbog lobiranja Neđeljka Tomaševića a mnogi su zagovarali i radikalne poteze poput protjerivanja dotičnog iz Trebinja.

Igor Svrdlin

 

2 Shares
2 Shares
Copy link