Svjetski dan knjige obilježen u Bileći

BILEĆA – Povodom Svjetskog dana knjige u Narodnoj biblioteci „Vladimir Gaćinović“ u Bileći danas je održana radionica pod sloganom „Svijet knjige – knjiga kod nas i u svijetu“.

Foto: Mišo Kisić

U realizaciji programa učestvovalo je 25 učenika iz Srednjoškolskog centra „Golub Kureš“. Oni su predstavili vlastita istraživanja o knjizi, o bibliotekama koje  knjigu popularišu i o tome kako da i dalje knjiga u izvornoj formi ima primat u odnosu na njenu elektronsku prezentaciju.

Prezentovali su vlastite slogane o knjizi kao i one već dobro poznate u svijetu, pri čemu su naglašeni ljepota, smisao i neprolaznost knjige i njenog čitanja. Kazivali su i odabrane tekstove najpoznatijih srpskih pjesnika i prozaista.Direktorka bilećke biblioteke Irena Dunđer zahvalila se učenicima i profesorici Tanji Bubreško, koja je osmislila ovaj poklon Svjetskom danu knjige i Biblioteci, na  dopadljivom programu.

U znak zahvalnosti ona je uručila članske karte Biblioteke uz prigodne poklone. Tako se Bileća na najljepši način pridružila obilježavanju Svjetskog dana knjige upravo u instituciji koja knjigu i njene stvaraoce populariše i slavi.

Milena Koprivica

Autor