Početna  /  Šukalo: Ugrožen sam, ovo je moje posljednje obraćanje u NSRS
Republika Srpska

Šukalo: Ugrožen sam, ovo je moje posljednje obraćanje u NSRS

Adam Šukalo iz Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske kazao je danas na pres-konferenciji da je ovo njegovo posljednje obraćanje u ovoj instituciji.

Šukalo navodi da sedam, osam mjeseci trpi prijetnje ministra MUP-a RS Dragana Lukača, nazivajući ga “opasnim po sebe, okolinu i institucije RS”.

Na jučerašnjoj sjednici NSRS poslanici su raspravljali o zaključcima Anketnog odbora formiranog povodom smrti Davida Dragičevića.

Tokom rasprave mogle su se čuti međusobne optužbe vlasti i opozicije. Kulminiralo je raspravom Šukala i Lukača.

“Pošto mi je Lukač prijetio za govornicom, rekao sam ajdemo vani. On se zaletio na mene, tu je bilo njegovo obezbjeđenje. Osjećam se lično ugrožen, ali ga se ne plašim”, naveo je Šukalo.

Šukalo, koji djeluje u Klubu PDP-a, najavio je danas da više neće prisustvovati sjednicama Narodne skupštine Republike Srpske u kojoj, kako je naveo, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač može prijetiti poslanicima.

“Ova skupština više nema nikakav legitimitet. Sramota me da sjedim u ovakvoj instituciji”, ustvrdio je Šukalo, koji je sinoć u parlamentu imalo verbalni okršaj s ministrom Lukačem tokom rasprave o izvještaju u slučaju stradanja Davida Dragičevića.

Lukača se, navodi, ne plaši, ali smatra da nije čovjek za funkciju koju obavlja.

Kaže da će ostati na glasanju kako bi podržao Izvještaj Anketnog odbora i jer je na to pozvao parlamentarce otac stradalog banjalučkog mladića Davor Dragičević.

Šukalo optužuje MUPRS-a da opstruiše istragu u ovom slučaju, a da je Skupština “upotrijebljena da se prikrije zločin nad ovim mladićem”.

Ukoliko mu se, ističe, nešto dogodi ili njegovoj porodici, za to će biti odgovoran ministar policije.

60 Shares
60 Shares
Copy link