Početna  /  Šukalo: SDA i SNSD su suštinska koalicija
Bosna i Hercegovina Federacija BiH Republika Srpska Vijesti

Šukalo: SDA i SNSD su suštinska koalicija

Adam Šukalo iz Napredne stranke Republike Srpske komentarisao je izjavu Mladena Ivanića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, koji je kazao da su SDA i SNSD u nerazdvojnoj koaliciji.

“Predsjedavajući je po meni pogodio dijagnozu političke situacije koja je pravo zanimljiva. Formalno, mi imamo druge koalicije, ali – Dodik i Izetbegović imaju suštinsku koaliciju”, kazao je Šukalo.

On kaže da su to i građani primijetili u ovoj kriznoj situaciji u BiH.

“Oni vide ko je prava koalicija u BiH, kao bore se jedni protiv drugih, ali kada treba spašavati kožu preko kredita MMF-a, koji će zadužiti generacije, i nastaviti hraniti svoja politička tijela i imati sve ono o čemu građani mogu samo sanjati”, pojasnio je.

Šukalo kaže i to da nemamo jasno izgrađenu građansku svijest.

“Ali po društvenim mrežama možete vidjeti kako se komentariše situacija. Bolje nego što to političari rade. Mi nismo podneblje koje je revolucionarno, da se građani izbore za ono što im je garantovano. To vladajuće strukture onemogućavaju”, ocijeno je.

Kazao je da građani BiH trebaju da se pobune i izbore za svoja prava koja su im oduzeta.

Komentarisao je i najavu blokada graničnih prelaza, kazavši da borci niti mogu da se zaposle, niti mogu da idu u penziju.

“Ne može im se uvezati radni staž. Država se pravi luda, ostavljeni su na nemilost. To znači da im država šalje poruku – a ta je da skončaju na najgori mogući način”, ocijenio je Adam Šukalo gostujući na N1, uz zaključak da je “BiH – apsurdistan”.

0 Shares
0 Shares
Copy link