Početna  /  Šukalo od danas djeluje u Klubu PDP-a, Mitrović hoće da bude samostalni poslanik
Bosna i Hercegovina Republika Srpska Vijesti

Šukalo od danas djeluje u Klubu PDP-a, Mitrović hoće da bude samostalni poslanik

Šef Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miroslav Brčkalo izjavio je u Banjaluci da će poslanik Napredne Srpske Adam Šukalo od danas u skupštini djelovati u poslaničkom klubu PDP-a.

adam_sukalo2_mojahercegovina

Brčkalo je izrazio nadu da je ovo početak uspješne saradnje PDP-a i Šukala.

“I u proteklom periodu smo imali dobru saradnju. Drago mi je što će Šukalo djelovati u našem poslaničkom klubu, jer je jedan od aktivnijih poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a sve ovo je dio ukrupnjavanja opozicionih političkih redova”, rekao je novinarima Brčkalo.

Šukalo je istakao da je obavijestio generalnog sekretara Narodne skupštine Marka Aćića da će u budućnosti djelovati u poslaničkom klubu PDP-a.

“U Klubu PDP-a ću djelovati do 2018. godine. Više ne postoji saglasnost i volja za postojanje poslaničke grupe Napredna Srpska, čiji će poslanik Goran Đorđić, prema informacijama koje imam, u narednom periodu početi da djeluje u Klubu poslanika SDS-a”, rekao je Šukalo.

“Ne postoji više volja za postojanje poslaničke grupe Napredna Srpska”, rekao je Šukalo i dodao da će kao poslanik Napredne Srpske ubuduće djelovati u Klubu poslanika PDP-a.

I pored toga što nije htio da komentariše posljednja dešavanja u Naprednoj Srpskoj, Šukalo je rekao da će poslanik Napredne Srpske Goran Đorđić nastaviti djelovanje pri poslaničkom Klubu SDS-a.

Narodnoj skupštini Republike Srpske Vojin Mitrović, koji je sa liste NDP-a prešao u SNSD, podnio zahtjev da ubuduće djeluje kao samostalni poslanik, rečeno je novinarima u Narodnoj skupštini Srpske.

0 Shares
0 Shares
Copy link