Početna  /  Stefanović: Pomoćna policija neće biti formirana
Srbija Vijesti

Stefanović: Pomoćna policija neće biti formirana

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović Stefanović izjavio je da neće biti formirana pomoćna policija.

Foto: N1
Foto: N1

Stefanović je za RTS rekao da je uredba koja omogućava formiranje pomoćne policije doneta još 2005. godine, ali da će ona danas na sednici Vlade Srbije biti ukinuta.

“Vlada Srbije će danas u 10 sati doneti uredbu kojom će se ukinuti uredba koja postoji već dvanaest godina i neće biti formiranja pomoćne policije”, kazao je Stefanović.

On je naveo da nisu bile istinite kritike opozicije da je cilj formiranja pomoćne policije bio da se zapošljavaju partijski kadrovi, navodeći da su posao tu mogli dobiti samo oni koji su završili kriminalističku akademiju.

“Na žalost, oni neće sada biti zaposleni zahvaljujući Saši Raduloviću, Dverima i Demokratskoj stranci, zbog hajke koja se vodi protiv nas i koja je prosto prejaka”, kazao je Stefanović.

“Idemo da čestitamo Dan RS, ne vidim problem”

Nebojša Stefanović izjavio je da ne vidi nikakav problem u tome što će nekoliko članova Vlade Srbije prisustvovati proslavi Dana Republike Srpske u Banjaluci i da ne očekuje zbog toga zatezanje odnosa sa Sarajevom.

“Mi idemo da čestitamo Dan Republike Srpske i ne vidim da je to neki problem, to je nešto sasvim normalno“, rekao je Stefanović za RTS.

On je na pitanje da li očekuje zategnutije odnose sa Sarajevom zbog toga kazao da ne očekuje i da svi moraju da budu svesni da Srbija čini sve da bi očuvala stabilnost u regionu.

“Srbija nikada niji činila nikakve mere koje bi činile region nestabilnijim, pa ni onda kada je premijer (Aleksandar Vučić) umalo linčovan u Potočarima”, kazao je Stefanović.

0 Shares
0 Shares
Copy link