Početna  /  Staša Košarac ponudio ostavku
Bosna i Hercegovina Izdvajamo

Staša Košarac ponudio ostavku

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac stavio je svoj mandat na raspolaganje predsjedavajućem Savjetu ministara Zoranu Tegeltiji.

Košarac se na ovaj potez odlučio nakon negativnih komentara, a povodom njegovog prisustva rođendanskoj zabavi u Sarajevu.

– Nakon veoma negativnih reakcija javnosti i mnogih građana, te kritika koje su mi upućene od strane predsjednika SNSD-a gospodina Dodika, ali i mojih brojnih stranačkih i parlamentarnih kolega, spreman sam da ponudim svoju ostavku i svoj mandat stavim na raspolaganje predsjedavajućem Savjeta ministara BiH, gospodinu Tegeltiji. Zbog svog neodgovornog i nepromišljenog postupka sam spreman snositi sve sankcije koje mi izrekne stranka – istakao je on.

Košarac se još jednim izvinio građanima Republike Srpske, cijele BiH, te, kako je naveo, posebno svojim glasačima.

– Јoš jednom upućujem izvinjenje za moje neodgovorno ponašanje u veoma teškim danima za sve građane. Prethodna dva dana sam izbjegavao svaki nepotreban kontakt, a od danas popodne se nalazim u kućnoj samoizolaciji u Istočnom Sarajevu, pa ću narednih 14 dana ispunjavati svoje radne obaveze i dogovorene sastanke onlajn radom od kuće. Svoj posao sam i do sada obavljao savjesno i odgovorno, bez ikakvih propusta i afera ili kritika javnosti, u interesu svih građana BiH i tako ću i nastaviti do konačne odluke mojih pretpostavljenih – naveo je Staša Košarac u izjavi koju je objavio na Tviteru.

50 Shares
50 Shares
Copy link