Početna  /  Srušen cvjetnjak u centru Bileće: Počinilac uputio izvinjenje
Hercegovina

Srušen cvjetnjak u centru Bileće: Počinilac uputio izvinjenje

BILEĆA – Cvjetnjak u glavnoj gradskoj ulici u Bileći srušen je sinoć, a danas su saopštenje za javnost uputili predstavnici Opštine Bileća u kome se navodi da je pomenuti cvjetnjak srušen bez saglasnosti nadležnih opštinskih organa.

„Obavještavamo građane Bileće i predstavnike medija da je bez odobrenja nadležnih opštinskih organa sinoć (8.aprila 2019.) srušen cvjetnjak u ulici Kralja Aleksandra. Ovaj objekat, poznat kao „Žikino kolo“ dio je identiteta Bileće. Napominjemo da Odjeljenje za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove opštine Bileća nije izdalo saglasnost za rušenje cvjetnjaka, pa organi Opštine preduzimaju predviđene mjere u cilju vraćanja objekta u prvobitno stanje“, navodi se u saopštenju opštine Bileća.

Nakon što su brojni građani negodovali na društvenim mrežama, počinilac ovog djela uputio je izvinjenje građanima Bileće.

„Imao sam lijepe namjere, samovoljno sam želio da uljepšam grad. Nisam očekivao da će naša javnost odmah ovako reagovati. Ovaj cvijetnjak izgrađen je prije 70 godina, zid je počeo pucati, palme se osušile.Javno obećavam građanima Bileće da ću napraviti novi cvijetnjak, istog oblika na istom mjestu“, kaže zakupac objekta koji se nalazi u blizini srušenog cvjetnjaka.

Zakupac je obećao da će čim vremenski uslovi dozvole početi sa radovima na obnovi cvjetnjaka.