Subota, 18.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Soroš na meti hakera, “procurilo” na hiljade dokumenata

  Podijeli:

  Hakeri su objavili više od 2.500 dokumenata organizacije koju vodi milioner Džordž Soroš. Hakovani su interni podaci Sorošove Fondacije za otvoreno društvo.

  Foto: Gettyimages
  Foto: Gettyimages

  Dokumenti su grupisani u sekcije, kao što su geografska područja, Svjetska banka i Kancelarija predsjednika i odnose se na period od 2008. do 2016. godine, javlja “Dejli Koler“.

  Oni otkrivaju planove rada, strategije, prioritete i druge Sorošove aktivnosti i obuhvataju izveštaje o evropskim izborima, migracijama i azilima u Evropi.

  Navodi se da iza procurelih dokumenata stoje američki aktivisti koji žele da predstave istinu o “procesu donošenja odluka SAD, kao i o ključnim elementima američkog političkog života”, prenosi “Raša tudej“.

  Američki stručnjaci za bezbjednost, ipak za curenje ovih podataka nalaze odgovornima ruske hakere, navodi “Blumberg“.

  Prema navodima portparlke FBI laure Silber, hakeri su podatke o Fondaciji za otvoreno društvo objavili najpre u junu. Ona je rekla da je istraga pokazala upade na internu mrežu koju koriste članovi odbora, osoblje i partneri Sorosove fondacije.

  Hakeri su otkrili i imejlove bivšeg generala NATO-a Filipa Bridlava u kojima se vidi njegov pokušaj da isprovocira američkog predsjednika Baraka Obamu da započne sukob sa Rusijom. Bridlav je CNN- rekao da su ukradeni imejlovi bili dio državne obavještajne operacije.

  Vikiliks je prije nekoliko dana objavio da je milijarder Džordž Soroš 2011. davao uputstva Hilari Klinton kako da pristupi tadašnjim nemirima u Albaniji.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  Elektrokrajina nezakonito reklamira privatna preduzeća, krivične prijave protiv odgovornih

  U septembru mjesecu prošle godine, javno preduzeće "Elektrokrajina" je uz račune za električnu energiju distribuiralo i letke fondacije "Djeca nam se rađala", u kojoj...

  POVEZANE VIJESTI