Početna  /  Soroš na meti hakera, “procurilo” na hiljade dokumenata
Svijet Vijesti

Soroš na meti hakera, “procurilo” na hiljade dokumenata

Hakeri su objavili više od 2.500 dokumenata organizacije koju vodi milioner Džordž Soroš. Hakovani su interni podaci Sorošove Fondacije za otvoreno društvo.

Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Dokumenti su grupisani u sekcije, kao što su geografska područja, Svjetska banka i Kancelarija predsjednika i odnose se na period od 2008. do 2016. godine, javlja “Dejli Koler“.

Oni otkrivaju planove rada, strategije, prioritete i druge Sorošove aktivnosti i obuhvataju izveštaje o evropskim izborima, migracijama i azilima u Evropi.

Navodi se da iza procurelih dokumenata stoje američki aktivisti koji žele da predstave istinu o “procesu donošenja odluka SAD, kao i o ključnim elementima američkog političkog života”, prenosi “Raša tudej“.

Američki stručnjaci za bezbjednost, ipak za curenje ovih podataka nalaze odgovornima ruske hakere, navodi “Blumberg“.

Prema navodima portparlke FBI laure Silber, hakeri su podatke o Fondaciji za otvoreno društvo objavili najpre u junu. Ona je rekla da je istraga pokazala upade na internu mrežu koju koriste članovi odbora, osoblje i partneri Sorosove fondacije.

Hakeri su otkrili i imejlove bivšeg generala NATO-a Filipa Bridlava u kojima se vidi njegov pokušaj da isprovocira američkog predsjednika Baraka Obamu da započne sukob sa Rusijom. Bridlav je CNN- rekao da su ukradeni imejlovi bili dio državne obavještajne operacije.

Vikiliks je prije nekoliko dana objavio da je milijarder Džordž Soroš 2011. davao uputstva Hilari Klinton kako da pristupi tadašnjim nemirima u Albaniji.

0 Shares
0 Shares
Copy link