Početna  /  Sonja Karadžić poručila da je vrijeme da se prestane sa zloupotrebom imena njenog oca: Tabla Treba da bude uklonjena!
Republika Srpska

Sonja Karadžić poručila da je vrijeme da se prestane sa zloupotrebom imena njenog oca: Tabla Treba da bude uklonjena!

Sonja Karadžić – Jovičević, kćerka bivšeg predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića, izjavila je da tabla sa imenom njenog oca na ulazu u Studentski dom na Palama treba da bude uklonjena. Nada se da će nakon toga prestati previranja i podjele u Srpskoj.

Isključivo se obraćam kao član moje porodice. Primarno razlog su brojni pozivi pojedinaca i udruženja koji traže moj stav i stav Radovana o zloupotrebi njegovog imena. Moj otac i porodica smo i dalje pod sankcijama, kao i SDS, bez obzira na presudu i bez obzira što je SDS davno isljučila Radovana iz članstva. Danas smo u sličnoj situaciji. Krajnje je vrijeme da se prestane sa zloupotrebom imena. Nevjerovatno je da nakon pet godina ta tabla dobija takav publicitet – rekla je ona.

Rekla je da su najglasniji dušebrižnici u lažnoj brizi o Karadžiću.

– Nikome časnom ne bi trebao biti cilj da od nekog predmeta pravi razlog za likovanje. Politički naivno je vjerovanje je da je ta tabla razlog – kaže ona.

Foto: Screenshot RTRS

Karadžić-Jovičević smatra da njen potez nije spasavanje Milorada Dodika od pritisaka međunarodne zajednice.

– Da se tako bilo ko može spasiti, ja bih tako spasila prije 25 godina svog oca i porodicu. On se tada povukao, pa nije bio pošteđen. Ovo se može posmatrati i kao spasavanje OHR. Kao član porodice molim sve da nas ostave na miru, da prestanu zloupotrebe lika i djela Radovans Karadžića – rekla je ona.

Nije konkretno odgovorila na pitanje ko sve zloupotrebljava ime njenog oca, zbog, kako je rekla, svoje porodice.

– Pritisci koje trpimo prevazilaze svaku mjeru samo zato što neko posmatra Radovana kroz jednu tablu. Ostavite nas više na miru! Čovjek je osuđen na doživotnu robiju – rekla je Karadžić-Jovičević.

Tvrdi da se prije konferencije nije konsultovala sa Miloradom Dodikom jer on njen član porodice, u čije ime govori.

Izvor: Srpskainfo

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap