Početna  /  ”Sluge” putuju na Festival dramskih amatera BiH
Hercegovina Kultura

”Sluge” putuju na Festival dramskih amatera BiH

Gradsko pozorište Trebinje će se na ovogodišnjem Festivalu dramskih amatera BiH, popularno FEDRA, predstaviti komadom ”Sluge” rađenom po Ženeovom klasiku ”Sluškinje”. Trebinjski ansambl nastupa sutra, a večeras će se predstaviti publici u Donjem Vakufu. 

Šestočlana ekipa sastavljena od glumaca, scenografa i tehničkog osoblja, krenula je put Donjeg Vakufa i Bugojna. Večerašnje igranje u Donjem Vakufu biće neka vrsta generalne probe pred sutrašnje igranje na 46. FEDRI.

Raspoloženi pozorištanci pred polazak su pričali anegdote sa prethodnih gostovanja, ”spakovali” predstavu u kombi, a kad su očekivanja u pitanju, u šali kažu da očekuju da dođu u komadu i da se ne istope u putu.

Glumci Gradskog pozorišta Trebinje su posljednjih desetak godina bili redovni učesnici festivala FEDRA, a nerijetko su se vraćali sa pregršt nagrada. Tako je bilo i prošle godine, kada je predstava ”Pisac porodične istorije” proglašena apsolutnim pobjednikom festivala, osvojivši 6 nagrada, među kojima su one za najbolju predstavu po ocjeni žirija i publike, najbolju režiju te tri nagrade za glumačka ostvarenja. Vrijedan rad se gotovo uvijek isplati, a glumci su, kao i uvijek, skromni pred učešća na festivalima, pa su i ovaj put krenuli sa jednim ciljem – da pruže svoj maksimum.

Nakon igranja u Donjem Vakufu i Bugojnu, po povratku u Trebinje, ansambl i ekipa predstave ”Sluge” će imati kratku pauzu a onda slijedi igranje na Festivalu Festivala gdje će nastupiti uz najbolje dramske amatere Srbije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Igor Svrdlin

81 Shares
81 Shares
Copy link