Početna  /  SIPA u Stocu uhapsila osobu sa Interpolove međunarodne potjernice
Bosna i Hercegovina

SIPA u Stocu uhapsila osobu sa Interpolove međunarodne potjernice

Foto: N1 Ilustracija
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su (1.7.2020 godine) u Stocu uhapsili jednu osobu, za kojom je bila raspisana međunarodna potjernica NCB Interpola.

“Nadležni organi Republike Hrvatske raspisali su za navedenom osobom međunarodnu potjernicu putem NCB Interpola Zagreb radi lišenja slobode i izručenja u Republiku Hrvatsku zbog postojanja osnova sumnje i dovođenja u vezu sa počinjenjem krivičnih djela kriminalno udruživanje, utaja poreza ili carine u sastavu kriminalnog udruženja i zloupotreba povjerenja u privrednom poslovanju u sastavu kriminalnog udruženja, propisanih Krivičnim zakonom Republike Hrvatske”, saopšteno je iz SIPA-e.

Navedena krivična djela počinjena su u periodu od 1.1.2017. do 31.12.2019. godine na području Republike Hrvatske u Zagrebu, Velikoj Gorici i Splitu.

“Preduzimajući operativno-taktičke mjere i radnje, policijski službenici SIPA-e locirali su pomenutu osobu u mjestu Poprati, opština Stolac, nakon čega je lišena slobode i privedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade”, saopšteno je.

Nakon što aktivnosti budu okončane, uhapšena osoba biće predata Sudu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje.

Izvor: N1

2 Shares
2 Shares
Copy link