Početna  /  SIPA: Oduzeto 10 kilograma narkotika, uhapšeno pet lica
Bosna i Hercegovina Federacija BiH Republika Srpska

SIPA: Oduzeto 10 kilograma narkotika, uhapšeno pet lica

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili su u okviru akcija “Delta” i “Rogoj” pet lica zbog sumnje da su izvršila krivična djela u vezi sa neovlaštenim prometom droga i tom prilikom zaplijenili 10 kilograma narkotika.

Foto: Reuters

Tokom realizacije akcije “Delta” uhapšena su dva lica, državljani Hrvatske i BiH, zbog sumnje da su počinili krivično djelo međunarodni organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, saopšteno je iz Sipe.

Tokom pretresa ovih lica pronađeno je i privremeno oduzeto tri kilograma heroina čija je vrijednost 75.000 evra, a prema rezultatima istrage, droga je prokrijumčarena iz Srbije u BiH i bila je namijenjena tržištu zemalja EU.

Nakon kriminalističke obrade, ova lica predata su u nadležnost Tužilaštvu BiH.

Prilikom realizacije akcije “Rogoj”, na području Kantona Sarajevo i opštine Foča uhapšena su tri lica zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga.

Tokom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto sedam kilograma marihuane, a uhapšeni su nakon kriminalističke obrade predati Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo na dalje postupanje.

Akcija “Delta” i “Rogoj” sprovedene su juče i danas.

0 Shares
0 Shares
Copy link