Početna  /  SIPA o zapljenjenoj drogi u Neumu: Pronađena u cisterni
Bosna i Hercegovina Hrvatska

SIPA o zapljenjenoj drogi u Neumu: Pronađena u cisterni

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu juče su na području opštine Neum realizovali operativnu akciju kodnog naziva Petrol Line, kojom prilikom su izvršili pretres teretnog motornog vozila kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz SIPA.

Foto: SIPA

Prilikom pretresanja pronađena su i privremeno oduzeta tri mobilna telefona marke Samsung, zatim 89 vreća u kojima se nalazilo po sedam komada nepoznate materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu Cannabis Sativa, ukupne težine oko 665 kg. Prema prikupljenim saznanjima, opojna droga Cannabis Sativa, bila je namjenjena za ilegalno tržište u zemljama zapadne Evrope.

Vozač teretnog motornog vozila je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlašćeni promet opojnim drogama iz člana 195. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine u vezi sa krivičnim djelom Organizovani kriminal iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, lice lišeno slobode biće predato postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH na dalje postupanje.

Zahvaljujemo se policijskim službenicima Granične policije BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona na pruženoj pomoći prilikom realizacije ove operativne akcije, kojom prilikom je izvršena jedna od najvećih zapljena narkotičkih sredstava u BiH, saopšteno je iz SIPA-e danas.

0 Shares
0 Shares
Copy link