Početna  /  SDS objavila audio snimak u kome Mile Radišić otkriva korupcionaške afere (AUDIO)
Republika Srpska

SDS objavila audio snimak u kome Mile Radišić otkriva korupcionaške afere (AUDIO)

Danas je na zvaničnoj stranici Srpske demokratske stranke (SDS) osvanuo tekst i audiosnimak koji, navodno, sadrži ispovijest odbjeglog Mileta Radišića u kome je ovaj biznismen “otvorio dušu” i otkrio mnoge “javne” tajne. Autentičnost snimka nije potvrđena, piše N1 televizija.

mile-radisic-privodjenje
Odbjegli biznismen Mile Radišić otkrio kako funkcioniše “korupcionaški” sistem u RS

Tako stoji da Mile Radišić na audiosnimku objašnjava kako funkcioniše “korupcionaški” sistem u Republici Srpskoj i kako ministar finansija Zoran Tegeltija i njemu blizak tajkun Mladen Milanović Kaja planiraju da kupe Novu banku.

Pored ovog, navedeno je kako postoji još jedan audio snimak koji kruži u beogradskim krugovima, bliskim odbjeglom Miletu Radišiću, gdje on detaljno govori o odnosima i poslovnoj saradnji sa kumom Miloradom Dodikom, predsjednikom RS, a izražava i ogorčenje njegovim ponašanjem. Radišić svog kuma Dodika smatra najodgovornijim što je presuđen na tri godine zatvora.

Na tom snimku, Radišić tvrdi i da je njegov sin Renato jedini iskreni i pravi prijatelj Dodikovom sinu Igoru i najavljuje da će Renato biti kum na vjenčanju Igoru, što ukazuje da je audio zapis nastao prije svadbe Dodikovog sina, koja se desila prije par mjeseci, piše na stranici SDS-a.

Radišić optužuje Dodika da maksimalno iskorištava svoje stranačke kolege, prijatelje i kumove, navodeći da je i sam žrtva “Dodikovih spletki”.

“Dodik je nepredvidiv”, priča Radišić i dodaje da je on osuđen za zloupotrebe u Medicinskoj elektronici, nakon što je bio kod “kuma na slavi, gdje mu je ukazana velika čast da sjedi u neposrednoj blizini patrijarha”.

Poslušajte audio snimak:

21 Shares
21 Shares
Copy link