Početna  /  Sahrana Olivera Ivanovića sutra u Beogradu
Srbija Vijesti

Sahrana Olivera Ivanovića sutra u Beogradu

Lider Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Oliver Ivanović podlegao je povredama nakon što je na njega pucano juče u Kosovskoj Mitrovici.

Ivanović je pogođen sa šest metaka iz pištolja “duga devetka”, pokazali su nalazi obdukcije. Na njega je pucano iz automobila u pokretu, rekao je tužilac, a pronađen je zapaljen automobil “opel astra” koji su navodno koristili napadači. Kosovska policija nudi 10.000 evra za informacije o ubistvu. Ivanović će biti sahranjen sutra na Novom groblju u Beogradu.

Njegovo tijelo, od juče popodne, izloženo je u prostorijama stranke, u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, gdje mu brojni građani odaju poštu. Ispred zgrade građani pale svijeće i polažu cvijeće. Sinoć i prošle noći građani Srbije, i u drugim mjestima na Kosmetu i u centralnoj Srbiji, u pomen na ubijenog lidera Srba sa Kosmeta, u hramovima Srpske pravoslavne crkve palili su svijeće i molili se za pokoj duše Olivera Ivanovića.

Direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić, izjavio je za RTS da nema nastavka dijaloga u Briselu dok Srbija ne dobije odgovore o ubistvu Olivera Ivanovića.

“Informacije do kojih su došli naši organi pokazuju da je riječ “o ozbiljnoj i širokoj organizaciji”, istakao je Đurić gostujući u emisiji Oko specijal: Pucanj u mir povodom ubistva Olivera Ivanovića.

Prema njegovim riječima, meta ovog terorističkog napada je Srbija, njena stabilnost i budućnost.

Vlasti u Prištini najavile su da će, povodom ubistva Olivera Ivanovića, sprovesti obimnu istragu i da će, ako bude trebalo, angažovati i FBI. Istragu vode dva tužioca, Srbin i Albanac. Kosovski ministar pravde Abelard Tahiri odbacio je mogućnost da se Beograd uključi u istragu o ubistvu vođe Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića, objavili su prištinski mediji, nakon zahtjeva iz Beograda da se istražnim organima Srbije omogući sudjelovanje u istrazi.

Danas ispraćaj posmrtnih ostataka Ivanovića

Posmrtni ostaci Olivera Ivanovića, predsjednika Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda”, na koga je izvršen atentat, biće danas ispraćeni iz Kosovske Mitrovice za Beograd, gdje će biti sahranjen.Oliver Ivanović biće sahranjen sutra u 12.30 časova na Novom groblju u Beogradu.

Ksenija Božović, potpredsjednik SDP-a, rekla je Srni da je veliki broj stanovnika Kosovske Mitrovice tokom noći i jutros u sjedištu SDP-a odao poštu ubijenom predsjedniku SDP-a.

Posmrtne ostatke Olivera Ivanovića iz sjedišta SDP-a u Kosovskoj Mitrovici stanovnici će ispratiti u 11.00 časova u koloni automobila do administrativnog prelaza Јarinje.

Božovićeva je rekla da će kolona biti formirana od sjedišta SDP-a do izlaza iz sjevernog dijela grada prema Zvečanu.

0 Shares
0 Shares
Copy link