Srijeda, 29.01.2020
More

  Radončić: Koalicija je “ljubav iz nužde”

  Podijeli:

  Gostujući u emisiji “Tačka na 7” televizije N1, predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić komentarisao je mnoge dnevno-političke aktuelnosti u BiH.

  fahrudin-radoncic

  Radončić je, između ostalog, govorio i o koaliciji SDA – SBB.

  “Za ekonomski standard zemlje nije dobro da mi sjedimo po privatnim kućama, nego da vodimo politike na službeni način”, kazao je Radončić.

  “Koalicija je “ljubav iz nužde”. SDA i SBB na nivou ministara, poslaničkih grupa rade odlično i tu do sada nije bilo nijednog konfrontiranja. Takve odnose treba tako tretirati. Ne treba očekivati da budemo lični prijatelji”, kazao je.

  Kazao je da su njegove izjave sa suđenja u Prištini falsifikovane, te da nije bilo zahlađenja odnosa sa SDA.

  “Ja sam nakon pritvora, koje ima elemente da je politički motivisano, se nastavio ponašati normalno. Formirali smo zajedničke liste sa SDA, nije bilo nikakvih zahlađenja odnosa.

  Moje izjave sa suđenja u Prištini su falsifikovani, što se može vidjeti kroz transkripte sa suđenja”, dodao je Radončić.

   

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI