Putinov dvojnik atrakcija za Bilećane

BILEĆA – Među gostima iz ruskog grada Voronježa, koji su prethodnih dana boravili u Bileći, posebnu pažnju izazvao je jedan neobični Rus. Zbog velike sličnosti sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, Aleksandar Pavlovič Pečugin za Bilećane je bio prava atrakcija, pa se za fotografisanje sa njim, takoreći, čekalo u redu.

Aleksandar Pavlovič pečugin (FOTO: Moja Hercegovina)
Aleksandar Pavlovič pečugin (FOTO: Moja Hercegovina)

Kako Pečugin kaže za „Moju Hercegovinu“, svoje veličanstvene „minute slave“ doživio je nakon koncerta voronješkog ansambla „Černozemočka“, u bilećkom Domu kulture „Jevto Dedijer“ u nedelju.

Svi žele da se fotografišu sa Putinovim dvojnikom (FOTO: Moja Hercegovina)
Svi žele da se fotografišu sa Putinovim dvojnikom (FOTO: Moja Hercegovina)

–  Pokazali su veliki interes za mene i svi su se slikali sa mnom: studenti, đaci, mladi ljudi penzioneri, svi jedni za drugim – kaže Aleksandar sa osmijehom.

Oduševljenost Bilećana likom Putina nije ga iznenadila, budući da, kako kaže, ruskog predsjednika i u njegovoj zemlji vide kao veliku ličnost.

– Veliki broj Rusa veliča Putina i vidi ga kao predsjednika koji je digao Rusiju na noge. Veliko je poštovanje građana Rusije prema njemu – navodi Pečugin za naš magazin.

Zadovoljan je posjetom Bileći koja mu se veoma dopala.

– Veoma mi se svidjela Bileća. Tih i spokojan grad. Prelijepa je – ističe Pečugin.

On je u ovu hercegovačku opštinu došao sa studentima Poloprivrednog fakulteta iz Voronježa, kako bi zajedno sa Bilećanima obilježili 9. maj – Dan pobjede nad fašizmom. Ovom prilikom, članovi Akademskog ansambla pjesme i plesa „Černozemočka“ održali su koncert u Domu kulture „Jevto Dedijer“ kojim su oduševili Bilećane.

Predstavnici ovog univerziteta prethodnih dana održali su i prezentaciju svog poljoprivrednog fakulteta kako bi bilećkim maturantima ponudili da studiraju kod njih.

Jelena Denda

Autor