Početna  /  Pucnjava u sudu u Moskvi, ima mrtvih i ranjenih
Svijet Vijesti

Pucnjava u sudu u Moskvi, ima mrtvih i ranjenih

Moskva – U regionalnom sudu u Moskvi odjeknuli su pucnji. Četvoro ljudi je ubijeno, a ima i ranjenih, prenijela je ruska agencija RIA Novosti.

Nekoliko članova kriminalne “GTA” grupe ubijeno je nakon što su razoružali čuvare, a zatim nasumice počeli da pucaju, javio je Tass.

Advokatica Sofija Rubaska, koja se u trenutku pucnjave nalazila u zgradi, rekla je za RIA Novosti da je čula pucnje i da su ranjeni zaposleni u tom sudu, sudska izvršiteljka i stražar, ali nije mogla da pruži više informacija.

Prema njenim riječima, odjeknulo je ne manje od 20 pucnjeva. Nema potvrde o stradalima.

“Bili smo na drugom suđenju kada smo čuli pucnje. Ispaljeno je više od 20 hitaca. Počeli smo da se evakuišemo. Vidjela sam ranjenu sudsku izvršiteljku i njeno krvavo lice. Kasnije je neko rekao da je naoružani čuvar povrijeđen”, rekla je Rubaska za RIA Novosti.

Potom je agencija Tass objavila da je do pucnjave došlo tokom suđenja devetočlanoj “GTA bandi”, koja je godinama “terorisala” građane Moskve i koja se tereti za smrt desetina ljudi. Prema navodima te agencije neki od optuženih su pokušali da ukradu oružje od sudskog obezbjeđenja i uzmu taoce.

Portparolka suda Natalija Osipova kazala je za RIA Novosti da je zgrada evakuisana, dok su svi sastanci i suđenja otkazani.

Rojters je javio pozivajući se na izjavu advokatice optuženih iz kriminalne “GTA grupe, da su od njih 11, koliko je prisustvovalo suđenju, ubijena četvorica. Tu informaciju je, kako navodi, dobila od glavnog istražitelja zaduženog za taj slučaj.

Ostali su razoružani i odvedeni u pritvor, javlja TASS. Iz najbliže stanice Hitne pomoći je rečeno da su ljekarski timovi upućeni ka sudu.

0 Shares
0 Shares
Copy link