Početna  /  Prointer u doba korone inkasira gotovo 5 miliona KM od “Puteva RS”
Istrage

Prointer u doba korone inkasira gotovo 5 miliona KM od “Puteva RS”

Javno preduzeće “Putevi Republike Srpske” platiće firmi Prointer gotovo 5 miliona KM za nabavku i implementaciju poslovnog softvera.

“Putevi Republike Srpske” donijeli su 25.3.2020. godine Odluku o izboru ponuđača u postupku javne nabavke usluge “Nabavka i usluga poslovnog softvera”. Ugovor je potpisan sa firmom PROINTER ITSS d.o.o. Banja Luka, veoma bliskoj Dodikovoj porodici, a ukupna vrijednost ugovora sa PDV-om iznosi 4.677.328,57 KM.

Izvor: akta.ba

Softver koji kupuju „Putevi RS“ treba da omogući upravljanje finansijama, kupcima, dobavljačima, procesom nabavke, ljudskim resursima i procesom utvrđivanja, razmjene dokumenata, te projektima i investicijama,

Javna nabavka je sprovedena putem ograničenog postupka javne nabavke usluga.

Komisija za nabavku je ocijenila da je ponuda ponuđača “PROINTER rTSS” d.o.o. Banja Luka ponuda sa najnižom cijenom. Ono što je naročito interesantno je činjenica da je pristigla samo jedna ponuda u drugoj fazi ograničenog postupka, odnosno ponuda firme Prointer sa kojom se u sklapa ugovor.

Nenad Nešić v.d. direktor “Puteva Republike Srpske” ujedno je i v.d. predsjednik DNS-a, nakon smjene dugogodišnjeg predsjednika ove partije Marka Pavića, a stranka je u vlasti u Republici Srpskoj sa Dodikovim SNSD-om.

45 Shares
45 Shares
Copy link