Početna  /  Prijetnje načelniku Srebrenice najoštrije osudili i srpski i bošnjački članovi vlasti u toj opštini
Republika Srpska

Prijetnje načelniku Srebrenice najoštrije osudili i srpski i bošnjački članovi vlasti u toj opštini

Prijetnje ubistvom upućene preko nekih bošnjačkih portala i društvenih mreža načelniku opštine Srebrenica Mladenu Grujičiću najoštrije su osudili i srpski i bošnjački članovi vlasti u toj opštini, kao i predstavnici parlamentarnih stranaka.

Svi su zatražili od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i drugih nadležnih institucija, da se istraži ko upućuje prijetnje, ko su nalogodavci i koji su krajnji ciljevi tih prijetnji.

Traži se da se utvrdi ko širi i mržnju po društvenim mrežama, te da se to spriječi, a odgovorni procesuiraju u skladu sa zakonom.

Grujičić je izjavio da traži da administrator jednog bošnjačkog portala, izvjesni Mehmedalija Bešić, otkrije ko upućuje prijetnje preko tog portala, ko su nalogodavci i šta se time želi postići osim destabilizacije opštine što nikome dobronamjernom ne odgovara.

On je istakao da se uprkos prijetnjama nastavlja realizacija započetih projekata, izgradnja kapitalnih infrastrukturnih i društvenih objekata, investiranje i stvaranje ambijenta za privlačenje ulagača i otvaranje novih radnih mjesta, što ne odgovara onima koji su godinama uživali koristeći donacije upućene građanima ovog mjesta, neprestano tražeći pomoć, a ne čineći ništa da se vlastitim radom doprinese oporavku i razvoju ove opštine.

U saopštenju koje je izdao kabinet načelnika Grujičića poziva se na očuvanje mira,izgradnju međusobne tolerancije, stabilnosti i gradnju povjerenja da bi se zajednički napredovalo i opština razvijala na dobrobit svih njenih građana.

Izraženo je povjerenje u rad MUP-a Srpske i očekivanje da će počinioci i nalogodavci prijetnji biti otkriveni i procesuirani, a institucije, načelnik opštine i njegova porodica i svi građani ove sredine biti bezbjedni.  Grujičiću su upućivane prijetnje i prošle godine u toku predizborne kampanje i nakon preuzimanja dužnosti načelnika opštine.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap