Početna  /  Poznati glumac Ivan Bekjarev nastupio u Bileći – Bilećani slabo zainteresovani
Hercegovina

Poznati glumac Ivan Bekjarev nastupio u Bileći – Bilećani slabo zainteresovani

BILEĆA – Poznati srpski glumac Ivan Bekjarev nastupio je sinoć u bilećkom Domu kulture sa predstavom “Smeh, samo smeh”. 

Ivan Bekjarev (Foto: Moja Hercegovina)

U pitanju je svojevrsan kolaž-program čiji najveći dio predstavljaju najduhovitiji tekstovi najboljih srpskih humorista kao što su Dušan Radović, Milovan Vitezović, Ljubivoje Ršumović i drugi.

Bekjarev je sinoć bilećku publiku počastio i izborom nekih od najljepših stihova Alekse Šantića, Milana Rakića i Federika Garsije Lorke, kao i izborom bisera iz narodnog stvaralaštva Vuka Stefanovića Karadžića.

Bilećani su se sinoć više puta nasmijali duhovitim dosjetkama, anegdotama i vicevima koje je Ivan Bekjarev dozirao na pravi način, održavajući pažnju prisutnih.

Nakon predstave, Bekjarev je izjavio da je zadovoljan kako su Bilećani prihvatili predstavu. On je izrazio zadovoljstvo  i zbog toga što je uspio u namjeri da dobro nasmije i zabavi publiku, što je prema njegovoj ocjeni najteže.

“Ovo je jedan koktel program koji je nastao zahvaljujući mom iskustvu. Ovaj program je u stvari moja karijera na dlanu. Ja ovdje govorim razne uloge i mislim da je to najbolji način da se glumac predstavi. Mislim da bi svaki glumac trebalo da ima ovakvo jedno svoje veče. Dramski glumci kojima se niko u komediji nije nasmijao su „prosuli priču“ da je komedija niža vrsta, najlakši žanr, a zapravo je najteže nasmijati. Komedija je jako ozbiljna stvar, komedija bez povratne reakcije koja se zove smijeh ne može da prođe“, rekao je Bekjarev.

Predstava “Smeh samo smeh” do sada je izvođena nekoliko hiljada puta širom svijeta.

U bogatoj karijeri, Ivan Bekjarev je igrao u brojnim filmskim i serijskim ostvarenjima, a publici je najpoznatiji po ulogama u televizijskim serijama Porodično blago (Stevan Kurčubić) i Srećni ljudi (Boško Despotović).

Uprkos tome što je Bekjarev jedan od poznatijih glumaca današnjice, sinoćnja predstava izazvala je malo interesovanje bilećke publike.

Milena Koprivica