Početna  /  Posebna sjednica o referendumu 6.novembra
Republika Srpska

Posebna sjednica o referendumu 6.novembra

BANJALUKA – Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske utvrdio je danas prijedlog dnevnog reda i termin održavanja 24. posebne sjednice.

Foto: N1

Za dnevni red posebne sjednice koja će biti održana 6. novembra predložene su dvije tačke – prijedlog odluke o stavljanju van snage odluke o raspisivanju republičkog referenduma i prijedlog odluke o stavljanju van snage odluke o izboru članova Komisije za sprovođenje referenduma.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović zakazao je sjednicu Kolegijuma nakon što su klubovi poslanika SNSD-a, DNS-a, SP-a i SDS-K podnijeli zahtjev za zakazivanje posebne sjednice Narodne skupštine.

Čubrilović kaže da su SDS, PDP i NDP bili protiv da se zakaže sjednica. Opozicioni predstavnici iz SzP su rekli da su SNSD i Milorad Dodik manipulisali referendumom, te su dolazak na Skupštinu uslovili izvinjenjem. Perica Bundalo ( PDP) je rekao da očekuje da DNS glasa protiv usvajanja dnevnog reda, obrazalažući to izjavom Marka Pavića, predsjednika DNS. Čubrilović je to negirao i rekao da će DNS glasati u skladu sa koalicionim sporazumom.

0 Shares
0 Shares
Copy link