Početna  /  Portal Gerila ekskluzivno: Spremno hapšenje pojedinaca iz vrha vlasti?!
Izdvajamo Republika Srpska

Portal Gerila ekskluzivno: Spremno hapšenje pojedinaca iz vrha vlasti?!

U narednih nekoliko dana a prije opštih izbora u Bosni i Hercegovini desiće se hapšenja pojedinaca iz vrha vlasti ili lica koja su vrlo bliska vlastima u Republici Srpskoj, saznaje Gerila info. Hapšenja su dogovorena na relaciji Milorad Dodik- Siniša Kostrešević – jedna bezbjednosna agencija. Cilj je, između ostalog, podizanje rejtinga SNSD-a pred izbore.

Spremna su imena lica koja trebaju biti lišena slobode. Riječ je o pojedincima koja su u vrhu SNSD-a i preko kojih je proteklih godina izvlačen velik novac za stranku a iz različitih javnih preduzeća i ustanova. Pojedinci će biti žrtvovani, tvrde pouzdani izvori Gerila info, kako bi pred izbore bila poslata poruka da nema nedodirljivih. Sve se radi, tvrde naši izvori bliski vrhu Republike Srpske, u sadejstvu predsjednika SNSD-a i člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, Milorada Dodika, direktora Policije Republike Srpske, Siniše Kostreševića i pojedinaca iz vrha jedne bezbjednosne agencije u BiH.

Hapšenja će biti izvršena zbog javnih nabavki u vrijeme pandemije virusa korona u Republici Srpskoj i drugih malverzacija zloupotrebom službenog položaja.

Pripremljena hapšenja dešavaju se u vrijeme kada je Republičko javno tužilaštvo Republike Srpske podiglo optužnicu protiv nekoliko lica od kojih je najzvučnije ime Branislav Zeljković, visoki funkcioner Ujedinjene Srpske i bivši direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Gerila info je, početkom avgusta, najavila da će protiv Zeljkovića u septembru biti podignuta optužnica što se i obistinilo.

Zeljkovića optužnica Republičkog tužilaštva tereti za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja, za primanje mita i nesavjestan rad u službi. On se tereti i da je nabavkama u vrijeme pandemije virusa korona oštetio budžet Republike Srpske ua 1,3 miliona maraka. Optužnica protiv Zeljkovića i ostalih proslijeđena je Okružnom sudu u Banjaluci na potvrđivanje.

Mediji u Republici Srpskoj su u proteklih dvije godine objavili niz tekstova o zloupotrebama prilikom javnih nabavki za vrijeme pandemije.

Polovinom jula je na banjalučkom Okružnom sudu na deset mjeseci zatvora, zbog nesavjesnog rada u službi prilikom nabavke medicinske i zaštitne opreme u vrijeme pandemije, osuđen direktor bolnice u Doboju, Mladen Gajić. Njemu je sud odobrio zamjenu zatvorske kazne za novčanu.

Izvor: Gerila

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap