Početna  /  Poreska uprava RS: Prijavite se za elektronsko dostavljanje računa
Bosna i Hercegovina Republika Srpska

Poreska uprava RS: Prijavite se za elektronsko dostavljanje računa

Poreska uprava Republike Srpske ponovo je pozvala obveznike da se registruju na novu uslugu elektronskog dostavljanja računa za porez na nepokretnosti.

Poreska uprava RS, Područni centar Trebinje (FOTO: Moja Hercegovina)

Poreski obveznici će na taj način koristiti sve pogodnosti nove usluge, neće imati potrebu dolaska na šaltere Poreske uprave, a poreski račun za nepokretnosti će, nakon registracije, moći da pregledaju i preuzmu sa bilo kojeg mjesta gdje postoji internet konekcija, saopšteno je iz Poreske uprave Republike Srpske.

Prema posljednjim podacima, na ovu novu i funkcionalnu uslugu Poreske uprave Republike Srpske od početka aprila prijavilo se nekoliko hiljada poreskih obveznika.

Svi koji se registruju za ovu novu uslugu će na svoju mejl adresu dobiti obavještenje kada poreski račun bude kreiran u elektronskom obliku, koji će tada moći da pregledaju i preuzmu.

Cilj elektronskog računa za nepokretnosti jeste da se smanje troškovi obrade podataka, zatim efikasnija, brža i jeftinija dostava računa za porez na nepokretnosti, ali i digitalna transformacija, odnosno da omogući da Poreska uprava Republike Srpske postane efikasniji servis građana.

Ova usluga poreskim obveznicima-vlasnicima nepokretnosti u Srpskoj, koji žive u BiH ili inostranstvu, omogućava da jednostavno, kroz par koraka na internetu, imaju uvid u svoje poreske obaveze.

Iz Poreske uprave Republike Srpske ističu da će obveznicima koji do 30. aprila ne preuzmu poreski račun u elektronskom obliku, poreski račun biti dostavljen u papirnom obliku, neposredno ili poštom.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap