Početna  /  Policija zabranila “miting nezadovoljstva” u Bileći
bileća Hercegovina

Policija zabranila “miting nezadovoljstva” u Bileći

BILEĆA – Bilećka policija zabranila je “Miting nezadovoljstva” koji je danas trebalo da bude održan ispred zgrade Opštine Bileća, u organizaciji lokalnih odbora stranaka SRS “Dr Vojislav Šešelj”, SDS-a, SRS-a RS, SNS-a, PDP-a i Snage Hercegovine. 

opstina_bileca1

Organizatori su ranije naveli da je povod mitinga kriza u opštini Bileća, te pozvali sve Bilećane koji su nezadovoljni radom opštinske vlasti da se pridruže okupljanju i da javno pokažu svoje nezadovoljstvo. Međutim, policija je zabranila miting zbog toga što organizatori u nekoliko stavki nisu ispoštovali Zakon o javnom okupljanju RS.

Naime, u rješenju policije navodi se da su organizatori skup najavili svega dva dana prije njegovog održavanja, a po zakonu su bili dužni da to učine najkasnije pet dana prije održavanja. Osim toga, u prijavi organizatora nije bilo jasno naznačeno mjesto okupljanja, niti je procijenjen broj učesnika, a organizatori nisu dostavili ni lične podatke rukovodilaca mitinga, kao ni podatke o mjerama koje će preduzeti da održi red i mir.

Rješenje o zabrani održavanja mitinga (FOTO: Moja Hercegovina)
Rješenje o zabrani održavanja mitinga (FOTO: Moja Hercegovina)

Organizatori danas nisu komentarisali zabranu održavanja mitinga.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap