Utorak, 28.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Policija spriječila migrante da pređu hrvatsku granicu

  Podijeli:

  Oko 130 migranata provelo je cijelu noć na otvorenom pored puta, oko 200 metara od graničnog prelaza Šid – Tovarnik. Oni su danas oko 14 sati pokušali da probiju barikadu koju je postavila policija i pređu granicu, ali u tome nisu uspjeli. Izbjeglice se i dalje nalaze na granici Srbije i Hrvatske gdje pokušavaju ući u Hrvatsku.

  migranti

  Migranti, porijeklom iz Pakistana i Afganistana, odbili su smještaj u centrima za azil protestujući što im nije dozvoljeno da legalno, preko Hrvatske, nastave put do država Zapadne Evrope.

  Noć je prošla bez incidenata uz prisustvo jakih plicijskih snaga sa hrvatske strane graničnog prelaza, rekli su u Komesarijatu za izbjeglice i migracije.

  Za sada nema naznaka da će im biti dozvoljeno da pređu granicu.

  “Mi smo izbjeglice. Dolazimo iz Pakistana i Afganistana. Nije zvanično, ali rat je tamo, gledate li vijesti? Zato i bježimo. Protestovali smo pješačenjem, sada ćemo i sjedenjem oko granice”, rekao je u nedjelju jedan od migranata, Husein iz Pakistana.

  Grupa od oko 150 migranata krenula je u petak pješke iz Beograda ka Hrvatskoj, kako bi put nastavili ka nekoj od zemalja Zapadne Evrope. Međutim, policija im nije dozvolila da prođu granični prelaz pa su migranti ostali da sjede u blizini i da na taj način protestuju tražeći da se granice otvore.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI