Poetsko-muzički performans “Neukusu treba reći ne” oduševio Bilećane

BILEĆA – Poetsko-muzički performans “Neukusu treba reći ne” čiji je glavni akter student književnosti, društveni aktivista i mladi pjesnik iz Bileće Bojan Milidragović održan je sinoć u Domu kulture “Jevto Dedijer” u Bileći.

Bojan Milidragović sjajnim nastupom oduševio Bilećane (Foto: Moja Hercegovina)

Milidragović se sinoć nesvakidašnjim programom u kome je govorio svoju poeziju, pomiješavši je sa rokenrol muzikom prvi put predstavio bilećkoj publici.

Kako je istakao, cilj sinoćnjeg programa bio je da pokaže da se i u malim sredinama mogu osvježiti kulturna dešavanja i pokazati prava umjetnost na djelu.

„Drago mi je da se ovo jedno ovakvo veče održalo bez obzira bio ja učesnik ili neko drugi. Poruka i cilj ove večeri je da je moguće u malim sredinama učiniti nešto što može bar ličiti na istinsku umjetnost“, rekao je Milidragović.

Ideja o realizaciji ovog poetsko-muzičkog performansa potekla je od Udruženja građana „Liber“ na čijem čelu su profesor srpskog jezika i književnosti Lazar Gnjato i direktorica Narodne biblioteke u Bileći Irena Dunđer.

„Nama je bilo posebno važno da istaknemo to da  u Hercegovini pored raznoraznih samozvanih pjesnika postoji jedan skroman dečko koji ima istinski talenat za pisanje, iza čijeg spisateljskog rada stoji jedna ozbiljna lektira. Mi smo rukovođeni onom starom da bez čitanja nema pisanja upravo u Bojanovim rukopisima, za koje se nadamo da će uskoro biti objavljeni, prepoznali visoki književni kvalitet i ponosni smo što je Bojan prihatio saradnju sa nama i što smo na ovako lijep način obilježili Svjetski dan poezije“, naglasio je Gnjato.

Lazar Gnjato (Foto: Moja Hercegovina/arhiv)

Pored Bojana Milidragovića sinoćnji program svojim zanimljivim nastupom upotpunili su članovi Hora srednje Muzičke škole u Trebinju i članovi dramske sekcije SŠC „Golub Kureš“ iz Bileće.

Ovo nesvakidašnje kulturno veče naišlo je na veoma dobar prijem kod bilećke publike koja je mladog Milidragovića i njegove kolege na kraju večeri pozdravila ovacijama.

Milena Koprivica

 

Autor